Близките заявиха, че са чакали 30 минути лекар.

Шокиращо видео, което се върти в социалната мрежа, изправи на нокти в Самоков. От кадрите се вижда починал мъж, който лежи на задната седалка на автомобил, паркиран пред вратата на Спешна помощ в града. Автор на видеото е Янко Райчев, а кадрите ни бяха изпратени с посланието: „Държим да бъде публикувано във вашия вестник. Случаят е, че мъжът е откаран в бърза помощ и половин час няма лекар, който да му помогне и почива в колата пред бърза помощ.“, пишат ни читателите. Хората твърдят, че 30 минути са стояли пред вратата на спешното, която е отворена, но не се виждат нито лекари, нито линейки.

„Момчето почина, доктори няма. После циганите са лоши. Ето вижте. От половин час чакаме лекари, но няма.“, се казва във видеото, докато се чува още, че близки на починалия плачат.

Както е известно, в началото на юли Спешна помощ Самоков беше разтърсена от скандал, след като близки на починал пациент нападнаха лекарите. Медиците се барикадираха в стаята за почивка, а роднините бяха чупили наред и бяха правили опити да разбиват вратата. Темата беше широко дискутирана, набелязаха се мерки за засилване на охраната на медиците, едно от предложенията беше на място постоянно да има полиция.


Campaign


Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here