40 кг месо и 200 нелегални цигари „напазарува“ полицията в Самоков при масирана акция с участие на РЗИ, ОДБХ и РДГ 

40 кг месо и 200 къса цигари без бандерол бяха иззети от нерегламентиран търговски обект в Самоков. Властите попадат на находката в хода на мащабна акция, проведена в Самоков, Ихтиман и Костенец. Тя е с широк обхват, цели се противодействие на престъпността, обезпечаване на обществения ред и безопасността на движението, пресичане на незаконна търговска дейност и предотвратяване на престъпления против политическите права на гражданите. В акцията участват служители от икономическа и криминална полиция в ОДМВР-София и колегите им по места, както и представители на Националната агенция по приходите, Регионалната здравна инспекция, Българската агенция по безопасност на храните и Регионалната дирекция по горите. Обект на проверка са заложни къщи, търговски обекти, офиси, и частни адреси.

В Самоков са иззети и 7 куб. немаркирана дървесина, установени при 5 случая на превоз на незаконно добити дърва. На Нарушителите са съставени актове по Закона за горите.

 В Ихтиман са били проверени шест търговски обекта. От представителите на РЗИ са съставени три констативни протокола за установени нарушения – един за нерегламентирано тютюнопушене и два за липса на здравни книжки.

На територията, обслужвана от РУ-Костенец, са инспектирани четири кредитни институции и една заложна къща. Съставени са пет предупредителни протокола, проведени са 13 беседи с граждани.

 В Деня без загинали на пътя, за какъвто е обявен днешният 21 септември, екипи на сектор „Пътна полиция“ към областната дирекция осъществяват засилен контрол относно спазване разпоредбите на Закона за движение по пътищата.

 До момента, в рамките на специализираната полицейска операция, с мобилни технически средства са заснети общо 342 нарушения на скоростните режими. Сред тях е и водач на лек автомобил, преминал през населено място със 111 км/ч при ограничение от 50 км/ч.

 Проверени са 56 моторни превозни средства и 72 лица. За констатирани различни нарушения са съставени 6 акта и 18 фиша. Връчени са и 13 електронни фиша.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here