„Полицаят Георги Морунов иска да вземе дома ми. Със съпругата ми Любка Борисова сме подложени на жесток натиск от години, идвал е в дома ни, заплашвал ни е пред детето. Жалбите ми потъват, не зная какво да правя, искам среща с главния прокурор.“, това заяви Боян Методиев, който ни потърси за съдействие. Свързахме се за коментар с Георги Морунов, който заяви, че няма истина в твърденията на Методиев. „Твърденията на Боян и Любка не отговарят на истината. Имаше образувани досъдебни производства по техни жалби и всичко приключи през 2020 г. Претоплят се стари манджи, делата са прекратени.“, заяви Морунов.

Методиев обаче чертае картина с доста черни краски. Разказва, че историята започнала през 2019 г., след като през 2018 г. купува етаж от къща в центъра на Самоков близо до полицията. „Искаше да му прехвърля дома си, за да „замете“ престъпление, което изобщо не е извършено. „Бояне, вика, имаш едно дело при мене, аз ти го оправих и трябва да ми прехвърлиш етажа, защото втората ми жена трябва да живее в тази къща с детето ни.“, обяснява Боян Методиев. Проверил за какво става въпрос и след разговор с директора на полицията установил, че няма такова дело. Методиев заявява, че има направени аудио записи, видеоклипове, кореспонденция от социалната мрежа, които е предоставил на институциите. „Дълго време Морунов се бореше да ни вземе имота без пари, но не успя. Искаше да му прехвърля етажа. Поиска документите за имота, но не му ги предоставих. Позволи си да влезе у дома без нашето съгласие. Обикаляше стаите и разказваше на жена ми, че ми е оправил някакво дело, за което аз не зная и затова искал етажа. Изплаши детето ми. Тогава то беше на 4 години и седеше на гърне. „За тебе тоалетна няма ли?“, му се сопна. В двора на къщата каза, че е размислил и е готов да ни даде 23 000 лв. за етажа. Записал съм го на телефона си, подадох и сигнал на 112.“, твърди Методиев. По думите му  Морунов коментирал темата с жилището и пред бившия полицай Пламен Груев. „Пред началника на „Криминална полиция“ ме накараха да се събличам, за да видят, че нямам записващо устройство. Не зная обаче дали присъстващите полицаи ще го потвърдят. Началникът на „Криминалната полиция“ се държеше нормално, но получих заплахи и от полицая Димитър Добруджански, който настояваше да си оттегля жалбите.  Свидетели са Ангел Истилянов и неговата майка.”, споделя Боян Методиев. Той заяви, че пред дома му било поставено взривно устройство, бил е гонен с кола и на няколко пъти бил жертва на физическа саморазправа, за което има подадени сигнали в полицията в Самоков. „Никой в полицията не си мръдна пръста, оперативна група на място не дойде, не бяха прегледани и видеокамерите на съседите, за да се види кой е извършителят.“ На аудио записи, за които се твърди, че е записан полицаят, се чува как той признава, че е дал показания от името на Боян и дори се е подписал вместо него.

„Атаките срещу мен са жестоки, двамата полицаи Добруджански и Морунов пишат жалби срещу мен и посочват фалшиви свидетели. Двамата един на друг си свидетелстват, имат и лъжесвидетели. Много от моите подадени жалбите са осуетени и не са призовавани всички мои свидетели. Нямам доверие в МВР и възнамерявам да поискам среща с главния прокурор Иван Гешев, като ще предоставя всички факти и обстоятелства.“, категоричен е Методиев.  „4Власт” се свърза с полицая Георги Морунов по телефона. Той заяви, че твърденията на Боян и Любка не отговарят на истината и се надява историята най- сетне да приключи. “Имаше образувани досъдебни производства по негови жалби и всичко е приключило през 2020г. Претоплят се стари манджи, делата са прекратени. Нищо не отговаря на истината. Твърденията са неверни, има съд, съдебни органи, които са преценили, че по тези жалби делата са прекратени. Не зная по каква причина продължава Методиев да пуска по разни медии жалби.”, каза Георги Морунов. Замесените лица запазват правото си на отговор.


Campaign


Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here