150 деца се включиха в спортен турнир на стадиона в Костенец. Така беше дадено началото на петдневните празненства по случай ежегодния празник на града. Проведоха се демонстрации по карате, лека атлетика, художествена гимнастика, джудо, футбол.

Други 50 деца взеха участие в колопохода като обиколиха в града. Начало на празника даде кметът на града Йордан Ангелов, а по негова покана на място бяха вицешампонът по класическа борба Даниел Александров от Дупница,  последният световен шампион по САМБО на България Борис Борисов и Георги Валентинов- състезател по смесени бойни изкуства. Минитурнирът по футбол беше спечелен от отбора на  ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, втора си футболистите от СУ “Св. Климент Охридски“, а трети ОУ “Константин Костенечки”, с. Костенец.

„80% от децата в Костенец се занимават професионално или любителски със спорт. Този факт буди в мен огромна радост, възхищение и надежда. Сигурен съм, че днес се срещнах с бъдещи национални, европейски, световни и олимпийски шампиони. Помнете думата ми и помнете имената на децата от Костенец. Благодаря за поканата на Йордан Ангелов, кмет на община Костенец. Тук се случват чудеса!“, заяви Даниел Александров. Спортният празник продължава с футболния мач между отборите на община Костенец и община Белово, който е от 18 маса.

А по- рано днес в Момин проход отвори врати чисто нова спортна зала. Залата разполага с голямо пространство, достатъчно за учениците от ОУ “Христо Смирненски” гр. Момин проход. На тяхно разположение са боксови круши, фитнес уред, както и принадлежности за фитнес тренировки. Предстои да бъдат закупени още уреди и обезопасителни съоръжения.


Campaign


Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here