Богдан Боцев: Има дни и събития, които никой никога не бива да забравя!

С откриване на изложба и представяне на книга, гоцеделчевските социалисти отбелязаха 97 години от „Дъбнишките събития“

Има дни и събития, които никой никога не бива да забравя! Думите са на кандидата за народен представител от „БСП за България Богдан Боцев – пети в листата на левицата в 1 МИР Благоевград.
„Такива са така наречените Дъбнишки събития, за които всички в Гоцеделчевския район знаят и са чували. През 1925 година в къщата на един от богатите турци в село Дъбница, на изключителни зверства и мъчения са подложени комунисти и земеделци от целия район. Мястото, където е извършвана тази кървава жестокост носеше името „къщата на ужасите“, защото човешкият ум трудно би могъл да си представи садистичните издевателства и убийства, извършвани там.“, коментира Богдан Боцев.
97 години по-късно, паметта на загиналите не е забравена, а бе почетена от Общинския съвет на БСП в Гоце Делчев с представянето на изложба и книга, посветени на „Дъбнишките събития“.
„Присъствах на отбелязването на тази тъжна годишнина и мога да кажа, че това беше едно от най-емоционалните и трудни преживявания за мен.
Днес е много трудно да си представим как хора са били горени живи в пещи, хвърляни във вар, измъчвани по всевъзможни начини и убивани, само и единствено заради своите убеждения.“, казва Боцев.
Той е категоричен, че никога не бива да забравяме, че сме наследници на хора, които са се борили всеотдайно и са посветили живота си на своите идеали.
Да бъде светла паметта на жертвите!
Купуването и продаването на гласове е престъпление!Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here