Падат 12 шефове на „Напоителни системи“, назначени от К. Нинова? Хидроинженери: Кражбите са колосални, източили са 500 000 лв за лични заплати чрез извънреден труд!

Кирил Пешев остана дректор едва за месец и половина.

„Около 12 управителя на клонове по клоновете на държавно дружество „Напоителни системи“ се очаква да излитят от кабинетите си, първо петима а после и останалите. В момента тече извънредно заседание на членовете на борда на директорите с основна точка отстраняване на директори, позволили си колосални нарушения на трудовата дисциплина, а също и финансови злоупотреби. Протоколи със злоупотреби са оформени към прокуратурата и срещу сочения за „дясна ръка на Бойко Клечков от Кюстендил“ Кирил Пешев. Пешев си назначи три адреналинки за консултантки, а една от тях, с която някога живял на съпружески начала, още не може да бъде освободена, той като се скрила в болничен, заплатите на адреналинките, били от подядъка на 3 500 лв, макар да не днели къде е вратата на дружеството.“- съобщиха служители от Министерство на земеделието и храните.

Огромни суми под формата на бонуси са си раздавали управители на клонове на държавното дружество „Напоителни системи“ в страната, над 500 000 лв са източили за себе си като възнаграждения за три месеца. Към редовна заплата от поне 3 500 лв. всеки месец, скандалните началници са си добавяли и допълнителни материални стимули в огромни размери. Това споделят източници на, които разполагат с документи като доказателство за разкритията си. По думите им, всички споменати шефове с  големи бонуси са активисти на БСП.

Шампион по бонуси е Веселка Нинова – шеф в клон София, която си е надписала бонус в размер на 19 500 лв. за месец юни и 5 500 за месец август.

През февруари тази година за директор на „Напоителни системи“ ЕАД клон Шумен е назначен Дамян Гашпаров, споделят нашите източници. Гашпаров встъпва в длъжност въпреки протест на служителите в дружеството, които застанаха зад тогавашния директор Христо Николов, с мотива, че той е стабилизирал „Напоителни системи“ и е увеличил заплатите на близо 50-те служители.

Интересното е, че и Гашпаров като своите колеги си е начислил петцифрена сума допълнително материално стимулиране – 11700 лв за месец юни и близо 10 000 за месец август.

Същото е направил и шефът на клона във Видин – Лидия Замфирова, която си е надписала бонуси към заплатата в размер на 15 000 лева.

Освен голяма заплата бонуси в размер на 15 бона е взел и близкият до Борислав Гуцанов варненски шеф на клон на „Напоителни Системи“ Красен Железов. Той е известен и с това, че се класира последен на местните избори в Дългопол с бюлетината на БСП.

За 4 месеца служба общото възнаграждение на Пламен Дилов от клон среден Дунав със седалище Плевен е близо 30 000 лева, скандализирани са негови колеги.  Бившият данъчен е бил лично назначение на шефа на борда Минчо Казанджиев. Дилов е сменил няколко партии. Последно е бил кандидат за депутат от партията на Мая Манолова.

През месец юни Кирил Пешев, който беше начело на „Напоителни системи” – клон Струма-Места, седна в шефския стол на държавното дружество в София. Заповедта е на министъра на земеделието и хратите Иван Иванов, но зад рокадата се говорише, че стои заместникът му Стефан Бурджев, който имал сърдечна връзка със сестрата на Пешев- адвокат Вася Пешева. Новината предизвикала истински шок в централата в Дупница и в цяла Югозападна България, тъй като е известен фактът, че Пешев не е хидроинженер, няма опит практични познания в системата, а в ръцето му са поставени активи за над 35 000 000 лв.

„Бонисуте са невъзможни, те се раздават от централното ръководство на база постигнати резултати, самите директори не могат да получат и стотинка, ако си ги разписват сами, не могат да си ги разписват“, каза директорът Стилянов от клонана дружеството в Сливен.

„Да така е! Проблема е, че идват от клона и никой явно не е проверил дали съответстват или не на резултатите по методиката. Пет минимални рабтни заплати е месечното възнаграждение на управителите.“ – потвърдиха от дружеството.

К. Пешев назначи риалити звездата Милена от Кюстендил в „Напоителни системи” със заплата 2800 лв., консултирала го
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here