Даниел Александров и Радослава Чеканска с младежи в църквата "Свети Георги" в Дупница.

Радослава Чеканска: „Първият основен недъг на нашето училище се състои в това, че то  само обучава, а не възпитава.“

„Що за човек си личи от това как се отнасяш към обещанията, които даваш в брака, работата и църквата ти.“- това обяви на връх празника „Вяра Надежда и Любов“ Даниел Александров, който заедно с Радослава Чеканска и група младежи посетиха катедралният храм „Свети Георги“ в Дупница.

Даниел Александров е състезател по класическа борба, №2 в листата на ГЕРБ- СДС. Сребърен медалист в категория до 82 килограма на европейското първенство през 2020 година. Сред другите му успехи са два бронозови медала от европейските шампионати през 2018 и 2019 година, както и бронзов медал от европейските игри в Баку през 2015 година.

Радослава Чеканска

„Радвам се, че църквата е пълна с млади хора, за мен това е съживление. Църквата учи на доброта и да бъдеш издражлив, да вярваш, че любовта и справедливостта са по силни от всичко, подкрепям всяка църква, в която се говори за Христос и Библията. Съгласна съм с архим. Борис (Разумов), който казва: „Първият основен недъг на нашето училище се състои в това, че то  само обучава, а не възпитава.“ Обновихме базите на училищата, модернизирахме ги, радвам се, защото имам принос обновяването им в Дупница и Сапарева баня, но като чели изгонихме добротата и вярата в Бога от тях, уважението и страха от Бога. Възпитанието стана атеистично- няма бог. Не казвам да вкараме православие, протестантизъм или католицицизъм, а просто словото Божие, знанието за Бог. Сега стана така, че хората нямат вяра, казват всеки обещава, всеки лъже. Това не означава никога да не даваш обещания, но да внимаваш какви ангажименти поемаш и да съзнаваш, че дори най-малките от тях са ангажименти, поети към Бога. Т.е. отговорност към една Велика сила, която е създала света, и която вярващите наричат Бог.
Всяка власт е от Бога. В древността хората е трябвало да се закълнат с клетва на вярност при възкачването на царя на престола. Днес ние живеем в република, а не монархия.“- добави Радослава Чеканска, която беше председател на комисията по вероизповеданията в Народното събрание, и уточни:
„Днес никой не иска от нас да се кълнем във вярност пред Бога, но като граждани на България от нас се очаква да спазваме законите. Като служители във фирмата от нас се очаква да правим това, което шефът изисква от нас. Много често обаче ние даваме прибързани обещания, които ни е трудно да изпълним. Трябва да осъзнаем, че Бог гледа на това като на нарушаване на клетва към Него, не към царя, не към народа, не към съпругата, на която сме изневерили. Разбира се, има много случай на т. н. „необходима раздяла“, „наложителни избори“, които да сложат ново начало и ред в семейството  държавата, но това няма да стане, ако отново изберем безбожни хора да ни управляват. Когато безбожни хора управляват, хората се развращават.“

Радослава Чеканска, №4 в листата на ГЕРБ- СДС за Кюстендилска област. Тя е родана 28.01.1973 г, по професия е педагог, старши експерт по математика и информационни технологии в Регионален инспекторат по образованието – Кюстендил. Заместник-областен управител в Областна администрация – Кюстендил (2012-2013г.). Преподавател по математика и информатика. Беше и депутат в 44 НС.
Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here