С 1500 балкански пъстърви бяха зарибени реки в Благоевградска област

Второ мащабно зарибяване в рамките на месец извършиха Националното ловно-рибарско сдружение и асоциация “Хидроенергия”, като този път фокусът беше върху Югозападна България и по специално Пиринския регион.

Заедно с Югозападното държавно предприятие обогатиха реките със 150 кг зарибителен материал. Двугодишна балканска пъстърва бе разпределена по предварително избрани реки, които са подходящи за вида – р. Сушишка, Бела река, р. Пирволска, р. Стренска, р. Пиринска Бистрица и р. Санданска Бистрица.

Пъстървата идва от ПС „Тошков чарк“ в Родопите. Рибите бяха разпределени по равно. За НЛРС това е второ зарибяване за сезона, след това в река Искрецка.

ЮЗДП извърши зарибяване с близо 130 000 пъстърви през месец юли. Прави впечатление, че риболовците все повече възприемат идеята хвани-пусни, което дава голям шанс на рибните популации да се развиват.

В събитието се включиха ловци и риболовци от сдруженията в Благоевград, Разлог и Сандански, инспектори от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, както и представители на Югозападното държавно предприятие.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here