23 месеца зад решетките за дупничанинът Валери Вертеров за държане и разпространение на дрога в Смочево. Половинката му Венцислава с условна присъда, ще броят по 3 000 лв. глоба

Окръжен съд – Кюстендил наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 11 месеца, което да бъде изтърпяно при първоначален „общ“ режим и „глоба“ в размер на 3 000 лв., по отношение на 39 – годишния Валери Вертеров и условно наказание „лишаване от свобода“, за срок от 1 година и 11 месеца, с 4- годишен изпитателен срок, по отношение на 33- годишната Вемцислава С., както и „глоба“ в размер на 3 000 лв. Двамата подсъдими се признаха за виновни в държане, с цел разпространение на високорискови наркотични вещества – коноп / марихуана /. Съдът одобри споразумението постигнато между Окръжна прокуратура и защитата на подсъдимите, в съдебно заседание.

Двамата подсъдими, мъж и жена живеещи на семейни начала се признават за виновни в това, че на 11.04.2022 г. в село Смочево, в условията на продължаващо престъпление, в съучастие като съизвършители, без надлежно разрешително съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите са държали с цел разпространение, а Валери Вертеров е и разпространил високорискови наркотични вещества – коноп / марихуана /, с общо тегло, за Валери Вертеров – 308, 93 грама, на обща стойност 1853, 58 лв. и за Венцислава С. – 268, 18 грама, на обща стойност 1609, 08 лв.

Съдът приспада времето, през което подсъдимите са били с мерки за процесуална принуда, считано от 11.04.2022 г. до влизане на споразумението в сила.

Определението на Окръжен съд – Кюстендил е окончателно и не подлежи на обжалване.

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here