Водосвет и демонстрации за гостите на служителите от РДПБЗН – Кюстендил

0
1

Празник за кюстендилци по случай професионалния празник на пожарникарите

Ден преди професионалния си празник – 14 септември, служители на РДПБЗН – Кюстендил, подариха на гражданите, гостите и децата от града празнична демонстрация. Денят започна с автошествие на специализирана пожарникарска  техника по улиците на Кюстендил.С изпълнения на  Градския духов оркестър бяха посрещнати на площад „Велбъжд“  служителите на РДПБЗН, специализираните автомобили и техника, гостите –  областният управител  Александър Пандурски, кметът на града Петър Паунов, зам. кметът Росица Плачкова, секретарят на Общината Светослав Василев,  директорът на РДГП – Кюстендил, комисар Любомир Бумбарски, директорът на РДГ инж. Здравчо Тодоров, младежкият противопожарен отряд на Езиковата гимназия, който е победител в областния кръг от състезанията.

Празничната инициатива започна с  Водосвет,  отслужен от   Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужие с архимандрит Исаак и духовници от Кюстендилска духовна околия. Той , благослови служителите, делата им, гражданите и гостите. На площад „Велбъжд“ бе подредена и изложба от  рисунки на деца, участвали в конкурса „С очите си видях бедата“.

Последвах а демонстрации от служители, Младежкия противопожарен отряд, деца и граждани се включиха в опознаването на техниката и системите за пожарогасене.

В поздравлението на кмета на града към служителите на РДПБЗН се казва: Дерзайте и вярвайте, защото благодарността на тези, на които сте оказали помощ, е безкрайна. Работете все така сърцато и отговорно, с чувство за дълг  пред родината и обществото. Вярвайте в каузата на своята отговорна професия и посрещайте предизвикателствата на деня с увереност и самочувствие!

Комисар Светослав Георгиев – директор на РДПБЗН, изрази своята благодарност към труда и качествената грижа, полагани от колегите му, за опазване на живота, здравето и имуществото на жителите на областта.

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here