Перничани: К. Ананиев забрави за Перник в парламента, купонджията Е. Костадинов едва изчете реч за ЧРД на местното ГЕРБ

Емил Костадинов и Ананиев гушнаха букетите за парламента на откриването на кампанията.

Александър Александров е синчето на ГЕРБ, Емил Ненков се прочу с дълговете на Профилакториума, твърдят перничени

„С листа, пълна със стари муцуни с номера и въжделения, които сме научили до болка, е пълна листата на ГЕРБ Перник. Всеки се бори за пост, ако може по- голям, но големият въпрос за нас е какво може да направят реално за Перник и цялата област. Видяхме го вече водача Кирил Ананиев колко милее за нашия край, дума не е обелил от парламентарната трибуна за Пернишко.“ Това коментират гербери от Перник, които се чудят за кого да гласуват. Хората коментират печално известните опит на представители в листата да се уредят с топли, добре платени местенца на държавна службица. Те изреждат „подвизите“ на всеки един от листата. „Миналата есен, по време на предишния вот, Ананиев обещаваше на хората, че ще се дадат 35 милиона лева за областта, не му пречеше фактът, че това няма как да стане. За 8 месеца в парламента не му се чу глас за Перник.”, са коментарите по адрес на водача на листата на ГЕРБ-СДС. Според перничани по приятелска линия място сред кандидат- депутатите е намерил Емил Костадинов, бивш кмет в кв. „Изток“ в Перник и бивш областен управител. Перничани са потресени от изявата му на рождения ден на областната структура на ГЕРБ. „Бяха му написали речта, едва я изчета, като текст на чужд език. Не виждаме по какви заслуги е в листата, та чак втори, изглежда, че е близък с ръководството на партията. За 2 години като областен управител не разбрахме да е направил нещо. Млад човек е, чуваме, че обича купоните и екскурзиите.“ №3 в листата Александър Александров перничани определят като синчето на ГЕРБ. Той беше назначен в общинска администрация на хранилка, където се занимаваше с европроекти, но отпадна със смяната на властта в общината. Все пак, сега е съветник. „Носят се слухове, че преди време му е било обещано, ако не влезе в 48-то Народно събрание, евентуално да излезе в местните избори за кандидат за кмет на община Перник срещу настоящия кмет Станислав Владимиров. Много е бъбрив, обича да лее критика, но нищо налице от него. Като общински съветник обича да пита за проблеми в две пернишки села, интересното е, че точно там има наследствени имоти.”

Местните не може да се „нарадват“ на присъствието на Емил Ненков като № 5 в листата. „Този човек преди време най- демонстративно напусна ГЕРБ като би барабана, че установил злоупотреби. Днес отново е на предна линия, твърди, че го правил от лоялност. Смята се, че има амбицията да става кмет в квартал „Изток“ в Перник. Всички в Перник знаят, че по негово време Профилакториумът, където беше управител, бе стигнал дъното заради дългове. Кметът се задейства, събраха някакви дарения, та болницата изплува.“

Стефан Маринов

На опашката на листата са Робертино Стоилов и Стефан Маринов, които за перничани са непознати лица. Последна е Христина Георгиева, в която хората разпознават Ирена Соколова №2.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here