Кметът на Костинброд Т. Младенов и министър Шишков подписаха за изграждането на пътната връзка от Петърч до София

Кметът на Костинброд Трайко Младенов и министърът на регионалното развитие Иван Шишков подписаха Споразумителен протокол за изграждане на пътни връзки в посока Петърч-София и София-Петърч на пътен възел Петърч при км 33+160 на автомагистрала „Европа“, съобщиха от МРРБ. Очаква се още през следващите две седмици ще бъде одобрен Подробният устройствен план на АМ „Европа“ в частта от Сливница до Северната скоростна тангента, след като Споразумителният протокол е подписан. С документа се поема ангажимент след като бъде одобрен и влезе в сила проекта на ПУП  за участъка от Сливница до  Северната скоростна тангента, МРРБ да допусне изменение на  подробния устройствен план. Това ще даде възможност да се осигури изграждането на пътни връзки в посока Петърч-София и София-Петърч при км 33+160 на автомагистралата.

Освен, че ще подобри достъпа до Петърч, връзката ще даде тласък за икономическото развитие на региона и подкрепа към местните бизнес предприемачи. Работният проект за пътните връзки е готов и предстои съгласуването му от община Костинброд.
На подписването на тристранното споразумение присъстваха също заместник-кметът инж. Теодора Гогова и кметът на село Петърч Борислав Борисов.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here