Четири нови класни стаи изграждат в СУ „Св. Климент Охридски“ в Костенец. Проектът, който стартира днес с първа копка, е на стойност 510 300 лв. Днес кметът на общината Йордан Ангелов даде старт на строителството. Гост на церемонията беше водачът на листата на ГЕРБ-СДС за София област Младен Маринов.

Дострояването на училището ще позволи преминаването на едносменен режим на обучение. За целта ще се изгради двуетажна учебна сграда, пристройка към физкултурния салон в школото. Проектът е финансиран по “Програма за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020-2022”. Към момента общият брой ученици в СУ „Св. Климент Охридски“ е – 550, от които 21 ученици са в първи клас и 60 – в дванадесети клас. „Всяка община, която инвестира в образование и в инфраструктура, подобряваща качеството на образованието, има гарантирано бъдеще. В този смисъл кметът на Костенец Йордан Ангелов и неговата заместничка Маргарита Минчева добре са си научили „урока“ и постоянно модернизират училищата в общината. Днес те дадоха старт на нови два проекта на обща стойност около 600 000 лева, които буквално ще преобразят живота на вече модернизираната гимназия „Свети Климент Охридски“.

Финансирането е осигурено още от третото правителство на Бойко Борисов. И, слава Богу, че Данчо Ангелов се е преборил парите да не потънат в политическото безвремие на последната година и половина.

Разширяването на гимназията, както сподели нейният директор Захаринка Кусарова, ще позволи на училището да мине в едносменен режим на обучение, което ще повиши и качеството на самото образование. Вторият проект пък ще подобри водоснабдяването на гимназията и на целия квартал. Образованието и подобряването на заплащането и на условията на труд на българските учители се запазват като приоритет и в новата управленска програма на ГЕРБ.“, коментира Маринов. Както вече съобщихме, от общината днес направиха първа копка на реконструкция на водопровод по ул. „Бачо Киров“.

Купуването и продаването на гласове е престъпление
Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here