Теслосаният от КПКОНПИ Хр. Ковачки официално аут от ОбС Благоевград, Н. Бакалова е деветият нов съветник този мандат

0
1

Уличеният в конфликт на интереси съветник от Благоевград Христо Ковачки официално е с прекратени пълномощия. На заседание идната седмица на негово място в групата на “Обединена Социалдемокрация“ клетва ще положи Наталия Бакалова.

Христо Ковачки

Както е известно, Ковачки беше теслосан от КПКОНПИ, като Върховният административен съд потвърди конфликта. Ковачки попадна под ударите на закона, след като гласува за намаляване размера на концесионните плащания, а в последствие и за освобождаването от плащания на концесионни вноски във връзка с ковид. Ковачки е концесионер на градската баня, заради което са наложени глоби и е постановено отнемане в полза на държавата на сума в общ размер на 41 375 лв. Изпадането му от Общинския съвет е поредната промяна в състава на местния парламент, която е четвърта само за тази година. През януари бяха прекратени правомощията на Ивайло Червилов от ДПС, а на негово място влезе Милена Бунцева.

Цветан Балабанов

През лятото крак повлече Цветозар Балабанов, който през юни входира молба до ОИК за прекратяване на правомощията му. Негов заместник стана Македонка Шопска, след като преди нея имаше 4 отказа от представители от листата да заемат вакантната позиция. През юни Общинския съвет напуска Гергана Янчева от БСП, а на нейно място влезе Николай Бачев.

През ноември 2021 имаше промяна в редиците на „Глас народен“, след като Тодор Велчев хвърли оставка, за да оглави онкоболницата. На негово място влезе Асен Кайнакчиев.

Андон Тодоров

С топлия си стол на председател през май миналата година се прости и бившият лидер на Партията на зелените Андон Тодоров. Той тръгна с голяма лъжица, като за пореден път се кандидатира за кмет на община Благоевград, но остана с пръст в уста. Избирателите му зашлевиха звучен шамар на извънредните избори за нов кмет, а Тодоров изпадна от Общинския съвет и от политическата карта. Последно се появи през тази седмица при визитата на Бойко Борисов в Благоевград за откриването на кампанията на ГЕРБ-СДС, а местните гербери се чудиха защо е дошъл, тъй като никой не го е поканил. Явно беше решил да поотупа праха от поувехналото си его. На негово място в Общински съвет се кипри Милена Камбурова.

И най- старите промени в състава са от края на 2020 г., когато са прекратени правомощията на Рашко Динков от „Земеделски съюз“, който е заменен със Съби Дашев. През март 2020 г. Любен Милев, който беше зам.- кмет в екипа на бившия кмет Румен Томов, беше заменен от Веселин Христов в редиците на БСП, а Владимир Пандев влезе на мястото на Мария Стойкова.

Отвъд клетвата на новия съветник на извънредната сесия другата седмица в дневния ред на Общинския съвет са включени точки, касаещи промени в Наредбата за определянето размера на местните данъци на територията на община Благоевград, също изменение на Наредба за изменение и допълнение на наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Благоевград. Ще трябва да се гласува за допълването на обекти в инвестиционната програма на Община Благоевград за 2022 година. Заложена е корекция в размера на годишния членски внос на БД „Зоопарк“ – Благоевград във връзка с участие в Сдружение с нестопанска цел „Българска Асоциация на Зоопарковете и Аквариумите“.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here