Борисов в Пловдив: Мислете как и кой ще управлява! След 2 октомври трябва да загърбим различията

Съединението е най-важно, трябва да се обединим. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на площад „Съединение“ в Пловдив, където бяха и кандидатите за народни представители от коалицията ГЕРБ-СДС.

Радослава Чеканска

Той коментира, че „Съединението е най-важно“ и изпрати кандидатите за депутати отново в пострадалите от наводненията райони в Карловско, където те помагат на хората.

И им заръча така да разпределят силите и средствата, че след 20 дни пак да са там, за да помагат.

Ще върнем цените на бензина, нафтата, метана, защото знаем как и 12 години сме го правили. Ще върнем цената на тока в границите, в които сме го държали 12 години, каза още Бойко Борисов.

„Преди две години ни разединиха и сега трябва да мислим как да обединим народа. Превърнахме се като враждуващи футболни агитки. Пътят ни трябва да бъде пътят на обединението, съединението, заедно. Само така можем да излезем от кризата, в която се намираме в момента“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Според него като нация трябва да направим така, че Северна и Южна България да се изравнят като стандарт на живот. „Югът е 3 пъти по-мощен в момента от Севера. Разединението стои във всичко. Затова там толкова искахме да построим пътищата“, уточни той.

„Трябва да загърбим разединението. 70 процента от българите казват, че последната година живеят по-лошо. Кое да продължи? Влошаването? Да видят какво са построили и направили през последните 2 години“, коментира Борисов.

 

 

Още при пристигането си лидерът на ГЕРБ прегърна Дани Каназирева, която преди дни се отказа да е част от изборната надпревара, но остана да помага на коалицията. Каназирева го посрещна с усмивка и почти се разплака при прегръдката с него, пише Новини.бг.

Бившият премиер бе придружен от кандидати за народни представители от ГЕРБ-СДС, сред които Вежди Рашидов, Радомир Чолаков и Десислава Атанасова. На място присъстваха Иван Тотев и кметът на Пловдив Здравко Димитров.

„След като преди 2 години ни разединиха така, трябва да мислим как да обединяваме народа. Има наводнения навсякъде, това е стихия. Ако има виновни, има органи, които да се занимават с тях“, каза той.

По думите му всички младежи на ГЕРБ са в пострадалите райони, но им е забранил да се пускат във Фейсбук, а просто да помагат.

„Важно е държавата да има бързи реакции в такива моменти. АМ „Тракия“ вече е в безобразно състояние, нищо не е пипнато, това е опасно“, каза той.

„Слушам ги внимателно. Тези дни пак продължават да бръщолевят какво ли не. Ние като нация трябва да направим необходимото“, заяви Борисов.

Той изброи в колко много градове е било инвестирано от страна на ГЕРБ през годините на управление.

„Мислете как и кой ще управлява. Важно е след втори октомври да се направи най-важното и да се загърбят различията“, заяви Борисов.

„Бойко Рашков от година и половина е министър, а Денков? Сега Демерджиев, понеже е пловдивчанин, това, което чух, че говори, мога и аз да го тълкувам“, каза Борисов.

„Петков казва, че са вкарвани храни през границата, ама парите били за мен. Демерджиев пък казва, че граничарите са пускали хиляди мигранти да влизат. Граничари са ставали трафиканти. По пътя на логиката на Петков, всичко е отивало при Рашков и при него, и са напълнили страната с мигранти“, каза Борисов.

„Когато председателствах ЕС, тогава в Брюксел отидохме заедно с Радев. Тогава демонстрирахме единството на нацията. След това дойдоха всички лидери на ЕС и ни поздравиха“, спомни си Борисов и каза, че тогава мотото на България е станало мото на целият ЕС – „Съединението прави силата“.

„Важно е егото малко да поприключи. Това поне по пътя на формалната логика. Те са се пенсионирали, те са по-ниско от нас. Пагубно е да си говорим така за избори. Ние се превърнахме на футболни агитки. Едно време Б сектор за Левски, Г за ЦСКА, а многото хора са в А и В. Затова кампанията трябва да е мъдра и да се обединим. Само така може да обезвредим кризата“, каза още Борисов.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here