„Тези избори са ви последните, в които ще ви дам да се разберете. Или ще работите заедно и ще бъдете единни, или Илко, кметът, ми е приятел. В Благоевград очаквах, че няма да имаме никакви проблеми, но вие се карате, разправяте се, много вождове, това е типично за този край, но в един момент индианци малко.“ С тези думи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов шокира активът на партията на старта на предизборната кампания.

Борисов се появи изненадващо на събитието, като самият той обяви, че в 16,30 ч съобщил на водача на листата Росен Желязков, че ще присъства на представянето на листата. Борисов беше посрещнат на крака и с аплодисменти от актива на ГЕРБ, в залата присъстваха кметовете от областта, общински съветници, членове, симпатизанти.

Лидерът им обаче попари ентусиазма им с остра критика. „Благоевград е моята голяма болка, няма нещо, което тук да не сме направили- площади, университети, плувни комплекси, игрища, спортни интернати, всички санирани блокове. Особено един квартал „Струмско“, който беше като гето с олюпени блокове, сега все едно е нов град. А магистрала „Струма“, с нея Благоевград е все едно Владая за София. Затова чисто партийно си мислех, че тук не трябва да имаме проблем. Но вие се карате, разправяте се, много вождове, това е типично за този край, но индианци малко. Само че хората в Благоевград не са виновни да им се сърдим на тях, виновни сте си вие, че при толкова направени неща те ни намразиха. Или се оправяте, или… Дойдох на партийно събрание, а не да се срещам с обществеността.

Още не съм готов да кажа кой е виновен от всички вас, но ще го кажа. Тези избори са ви последните, в които ще ви дам да се разберете. Или ще работите заедно и ще бъдете единни, ще ходите заедно да показвате какво е направено, или Илко, кметът, беше ми приятел, сега също ми е приятел. Ако знаех, че ще идвам днес, щях първо да отида при него. Той се яви като независим кандидат за кмет, защото не искаше да работи с вас. Дойде при мен, питайте го, каза ми: „Видял съм само хубаво от теб“. В момента в Благоевград работят с пари, които последно отпуснахме ние. От тогава нищо. Стягайте се и доказвайте.“, призова Бойко Борисов.

Според него липсата на адекватна опозиция е довела разхлабване на позициите и е разглезила герберите. „Нямахме опозиция и се разглезихте. Сега имаме най- бързо пенсионирания премиер след само 6 месеца управление. От него се отрекоха и Слави Трифонов, и БСП. Активът трябва да направи всичко възможно, не само Поли (кметът на Симитли Апостол Апостолов, който през 2019 г. запази поста без избори, защото нямаше друг кандидат за кмет б.а.)“, каза бившият премиер.

Той обвини бившето правителство, че бави ключови инфраструктурни проекти, като тунела на АМ „Струма“ и то на фона на многото катастрофи, които стават в Кресненското дефиле. „Имаме за стотици милиони съоръжения, такива в Европа няма, може би в Швейцария само. Мостове, тунели, готови и не искат да ги пуснат. Ако не беше Санднов, сега пътят щеше да е готов, да сме подминали Симитли и да сме в Кресна, а търпим хората да се избиват по стария път. Там отивайте и се снимайте, при катастрофите и казвайте: „Виновни са Сандов, Кирчо и Асенчо.“ Ако бях аз, най- малко едната тръба от тунела щях да я пусна. Трафикът в едната посока по стария път, обратното по новия.“, обяви лидерът на ГЕРБ.

Пред пълната зала той направи сравнение в цените на горивата при управлението на ГЕРБ и сега, като обеща гориво с цена 2,20 лв. Според него хаосът в страната е толкова голям, че големият ужас на ГЕРБ е какво ще правят ако спечелят, а не дали ще спечелят.


Campaign


Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here