Самодейци веселиха Новоселяне с песни, танци и вкусотии за 90 – годишен юбилей на читалището, Р. Борисова от ГЕРБ- Бобов дол: От 1932 година е все така!

НЧ “ Васил Левски 1937″ в Новоселяне, община Бобов дол празнува днес 90 годишен юбилей. Самодейците от женската фолклорна група „Малоселски бисери “ и детската вокална група “ Малоселски бисери “ се включиха в празничния концерт посветен на юбилея. Председателя Росица Борисова, която е общински съветник от ГЕРБ се радва на домакините и им връчи поздравителен адрес и цветя.

          От името на самодейците на НЧ „Пробуда-1916“, с. Мало село, Росица Борисова предаде от трибуната най-сърдечни поздрави и пожелания за благополучие по случай отбелязването на 90 години народополезна дейност на Вашето читалище.

„В далечната 1932 година родолюбиви просветители от с. Новоселяне са положили основите на едно ново духовно огнище, което е орисано да поддържа искрата на знанието и родолюбието, да пази българщината и традициите. А вие, днешните будители, съхранявате  и предавате от поколение на поколение този плам, пазите най-съкровено това духовно средище, превърнало се в хранилище за културната ни идентичност.

Днес  Ви пожелаваме да бъдете все така пазители на традицията, да сте пример за поколенията, а душите Ви да са озарени от огъня на читалищната идея!

Бъдете здрави и щастливи във високоблагородното си и хуманно дело!“- каза Борисова.

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here