Младен Маринов, вляво, кметът на Костенец Йордан Ангелов- вдясно, се снимаха с привърженици на ГЕРБ.

„В парламента разбрах какво означава политическо лицемерие, видях партии, които си парцелираха министерства, а цената я плащат хората. Обещаха се държавни складове за дърва, а на прага на зимата цените удрят 200 лв. На практика ликвидираха газовия хъб „Балкан“, който ни даваше самочувствието на енергиен лидер в Югозападна Европа и шокът с цените е огромен. Да си върнем нормалността, да си върнем държавата, изберете № 24, изберете ГЕРБ-СДС“. Това призова водачът на листата за София област Младен Маринов при откриването на кампанията на коалицията в Костенец.

Събитието започна с водосвет за здраве и успех, отслужен от отец Николай, програмата продължи с концерт, след което беше представена листата. Домакин на събитието беше кметът на Костенец Йордан Ангелов, който заяви, че общините са оставени да се справят сами в последните месеци.

Кметът Йордан Ангелов

”За една година промяната не донесе нищо добро на национално и местно ниво. В общината са получени ограничени финансови средства за извършени ремонтни дейности, свързани с инфраструктурата и ВиК мрежа. С помощта на правителството на Борисов с екипа ми успяхме да стартираме редица проекти в общината. За две години сме асфалтирали над 15 улици, изградихме места за спорт, извършихме редица значителни ремонти в образователната инфраструктура. Мисля, че показахме какво можем да постигнем с работа, добър диалог с централната власт и с правителството. Листата на ГЕРБ- СДС е компилация между опитни политици, доказали се и ангажирани с обществения живот. Изборът, който предстои на 2 октомври, е не само между политическа сила и идеология, става въпрос за избор между кризата и хаоса и стабилността и растежа. Време е за ясно изразено политическо лидерство, отговорност и диалог. Да подкрепим коалиция ГЕРБ-СДС с №24”, призова съгражданите си кметът на община Костенец Йордан Ангелов. Представителят на Костенец в листата е Владимир Сотиров, който е под №8.

„Не може да живеем в този хаос и несигурност, време е да поемем нещата в свои ръце. Похвално е свършеното до момента в общината от кмета Йордан Ангелов, но предстоят още много неща, които остават да развием. Имаме ясна цел и това е Костенец да просперира, както и общините в областта. Заявих, че имам желание да съдействам това да се случи, нужно е да предприемем бързи, точни и експертни решения за излизане от кризата, в която страната ни се намира в момента. С богат професионален и житейски опит съм, имам умения, които съм придобил в работата си, познавам вашите житейски нужди и ще се боря за вашите интереси. Най-важното е на 2 октомври да излезем и да гласуваме, нужно е спешно да си върнем държавата, можем да го направим, защото имаме опита, знанията. Можете да ни подкрепите с №24 в бюлетината за възстановяване на реда в хаоса и връщане на нормалността!”, призова В. Сотиров.

Водачът на листата Младен Маринов и неговият отбор бяха посрещнати с бурни аплодисменти от стотиците костенчани. „Благодарение на вас и вашата подкрепа аз натрупах сериозен парламентарен опит като преминах през три народни събрания. В парламента разбрах какво означава политическо лицемерие, особено от хората, които управляваха последните7-8 месеца. Видях партии, които нямаха никакви идеологически сходства, парцелираха си министерства като си назначиха свои хора, видях какво означава в името на далаверата и икономическия интерес да съсипеш българската икономика, градена с години. Хората мизерстват, а те си затварят очите и се усмихват. Ще направя една ретроспекция на управлението какво свършеха те и какво свършихме ние като опозиция. С общи усилия парламентарната група на ГЕРБ-СДС и другите опозиционни партии, ние успяхме още в началото на управлението да наложим мораториум на електрическата енергия за битовите потребители, предложихме компенсация на бизнеса, който е мотор на икономиката. Те не пожелаха да компенсират бизнеса и виждате каква е инфлацията в момента- два пъти по-голяма. Какво направиха Министерството на земеделието и горите? Нинова обещаваше как щяла да направи държавни складове за дърва и хората ще купуват евтини дърва -150лв-200лв. за куб. мисля, че е доста висока цифра. Така удариха местната власт, кметовете, че ги поставиха в невъзможност да подсигурят дърва за местно население. Години наред нямаше проблеми, тогава дървата бяха между 60-70лв.за кубик, а за социално слабите имаше и помощи. Разрушиха тази система и направиха големите фирми да работят за големи предприятия за износ и за хората няма нищо. Най- голямата кражба е с газа- 30% по-скъп газ, а България е енергийното разпределение на този ресурс. Създадоха условия за спекула и облагодетелстване на големите играчи на този пазар. Кметът и екипът му в община Костенец блокираха опитите на спекулантите, които ни докараха „промяната“ и БСП да Ви оставят на студено през зимата. На практика ликвидираха и газовия хъб „Балкан“, който ни даваше самочувствието на енергиен лидер в Югозападна Европа.

Отказът на доскоро управлявалите да приемат навреме предложенията на ГЕРБ за компенсации за бизнеса заради високите цени на тока, ни докара двоен ръст на инфлацията в сравнение с тази в Европейския съюз. В нашия отбор има представители от почти всяка една община в областта, защото ни трябват кандидати, които познават конкретните проблеми на техните жители. На 2 октомври с № 24 трябва да си върнем сигурността и предвидимостта в живота, да си върнем бъдещето за нашите деца. Тук, в България. Защото, както каза моят приятел и кмет на Костенец Данчо Ангелов, „промяната“ не ни донесе нищо добро. И в Костенец, както и в останалите общини от Софийска област, е спряно финансирането, спрени са всички проекти, а качеството на живот се влошава.“, каза Маринов, който е под №1 в листата на ГЕРБ-СДС.

 

Втори е Радомир Чолаков, следват Марин Маринов от Етрополе, Йоана Рашкова от Своге, Васил Цветков от Елин Пелин, Дамян Маринов от Ботевград, Йорданка Бичева от Ихтиман, Владимир Сотиров от Костенец, Валентин Милушев от Самоков, Весела Вутева от Ботевград, Кристина Йорданова от  Костинброд, Николай Николов от Самоков, Мария Денкова от Сливница, Младен Недков от  Етрополе, Жаклин Костадинова от Костинброд и  Кирил Марков от Драгоман. *Купуването и продаването на гласове е престъпление


Campaign


Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here