С торби продуктите си тръгнаха от Костенец водачът на листата ГЕРБ- СДС за София област Младен Маринов и местният кандидат- депутат Владимир Сотиров. Двамата уважиха с базар под надслов “Произведено в община Костенец” и “Традиционен празник на меда Костенец – 2022”.
   
Уважение към производителите засвидетелства и кмета на общината Йордан Ангелов, а всички бяха посрещнати с вкусна питка.

На фона на лъскавите витрини, към които се стреми съвременният свят, малките занаяти от основно препитание през XVIII и XIX век днес остават на заден план.
Затова община Костенец се зае с нелеката задача да възроди местните занаяти и услуги като организира базар под надслов “Произведено в община Костенец”.
В инициативата се включиха местни занаятчии и представиха разнообразни продукти от различно естество. От етерични масла и млечни продукти, до красиви дървени фигури, мераклийски дъски, ръчно изплетени шушони и торби.
Базарът бе позициониран на колониадата срещу НЧ “Прогрес 1907”.
Междувременно на паркинга между Т-маркет и КЕШ се състоя “Традиционен празник на меда Костенец – 2022”. В него се включиха местни производители на мед и пчелни продукти – восъчни свещи, балсами за устни и сапунчета бяха само част ит нещата, които предложиха пчеларите.
От община Костенец апелират всички наши съграждани и гости – заложете на българското, подкрепете местния бизнес! Занаятчийството има душа и зарежда с положителна енергия, която се предава и на вас!
Купуването и продаването на гласове е престъпление!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here