Старши комисар Светослав Григоров

Задържаха трима мъже за наркотици при акция на полицията  Дупница, ръковоена от началника на ОД на МВР Светослав Григоров и сектор „Криминална полиция“ в Кюстендил. В ареста са Николай Свещарски, Денислав Д., с прякор Пилето и още един техен авер. Над 30 младежи са в ареста, всички непълнолетни, хванати из заведенията в пияно състояние, на собствениците са съставени актове, най- много пияни деца е имало в дикотеката на парка.

Зрелищната полицейска операция се е провела в Дупница снощи, в района на парк „Рила“. Операцията е започнала малко след 22 часа, уточниха от областната дирекция на МВР.

При реализираните действия, полицейски служители са спрели за проверка лек автомобил БМВ, с който са се придвижвали трима мъже. В автомобила са установени наркотици. На мястото има и полицаи от специализираните звена на МВР от Кюстендил и Дупница. Извършен е оглед от оперативна група на Министерството на вътрешните работи.

Предстои уточняване на вида и количеството на наркотиците, както и извършването на други процесуално-следствени действия.

Непълнолетни посещават нощни заведения в Кюстендил и в Дупница, установи специализирана полицейска операция. В операцията освен служители на МВР участваха и служители на НАП и от Инспекцията по труда.

При извършената проверка в нощните заведение в Дупница са съставени актове от служители на НАП и  декларации от служители на Инспекцията по труда. Клиенти в заведението са били над 30 непълнолетни лица, които не са били с пълнолетни придружители.

Само преди два месеца полицията проведе същата акция, при която задържаха непълнолетни в дупница около 10-тина деца в дискотека Фейсис.

В Кюстендил тогава, по време на операцията в дискотека са установени 17 непълнолетни лица, предадени са на родителите им срещу призовка. Съставен е 1 констативен протокол от служителите на НАП, 9 декларации по реда на НПК са изготвени  от служителите на Инспекцията по труда. Съставено е и едно предписание от РДПБЗН.

Преди около месец Общинският съвет в Дупница гласува програма за Закрила на детето, която обърна внимание на разпространението и ползването на наркотици сред малолетни и непълнолетни, както и за чести посещения на нощни заведения от ученици.

ОТ ОДМВР- Кюстендил в понеделнишкия бюлетин информират за СПО в Дупница и Кюстендил.

Специализирани полицейски операции са проведени в края на миналата седмица на територията на РУ Дупница и РУ Кюстендил за противодействие на престъпленията, свързани с наркотици, продажбата на алкохол и тютюневи изделия на малолетни и непълнолетни, предотвратяване на противобществени прояви и опазване на обществения ред.

В Дупница операцията е осъществена от криминалисти от ОДМВР – Кюстендил, и служители на РУ Дупница. В нощно заведение в града са установени 16 непълнолетни лица, допуснати в заведението, без пълнолетен  придружител. Непълнолетните са предадени на родителите им, предстои да бъдат предприети действия спрямо тях по ЗЗД. В рамките на операцията са задържани и трима, притежатели на наркотични вещества. 18-годишен пътник в л.а. „Волво“ е държал у себе си опаковка с канабис/1.66 г/, от  водача на волвото  са иззети 2 опаковки с амфетамин/1.70 г/, проверката е извършена в жк „Развесената върба“, а провереният на площад „Свобода“ 33-годишен мъж са иззети 5.63 г амфетамин и 4.48 г канабис, електронна везна. Видът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест. По случаите са образувани бързи полицейски производства в РУ Дупница.

В Кюстендил в рамките на операцията са проверени 5 обекта, установени без придружители са 5 непълнолетни и 1 малолетен. Съставени са 3 констативни и 2 предупредителни протокола от компетентности на РЗИ.
Вижте видеоканала ни:


2 КОМЕНТАРИ

  1. БРАВО НА Г-Н КОСТАДИНОВ, ЕДИНСТВЕНИЯ В ОБЩИНСКОТО РЪКОВОДСТВО НА ДУПНИЦА, КОЙТО ИСКА ДА СЕ РАБОТИ В ПРАВИЛНАТА ПОСОКА!
    БЛАГОДАРИМ ВИ Г-Н КОСТАДИНОВ!!!

  2. Няма да бъде зле да проверяват и тези по улицата, защото след 23 часа всяка нощ се събират компании от тийнейджъри по пейките по улиците, по градинките и крещят, пускат силно музика от телефоните и това продължава с часове. Хората живеещи наоколо не могат да спят от тях.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here