ОС- Кюстендил допусна незабавно изпълнение на ЕЗА от Италия, за гражданин на Албания

Тричленен състав на Окръжен съд – Кюстендил допусна незабавно изпълнение на Европейска заповед за арест  / ЕЗА / по отношение на 45- годишен албански гражданин И. К. Тя е издадена на 13.12.13 г. от Зам. главен прокурор към Апелативен съд в Реджио – Калабрия, Р. Италия, за задържането му за изтърпяване на наказание 13 г. и 7 м. лишаване от свобода, наложено по вляло в сила решение (присъда) на Апелативен съд в Реджио – Калабрия. Наказанието е наложено за 5 престъпления, сред които за съучастие в организирана престъпна група, целяща възползване от проституция на момичета от Източна Европа, чрез превръщането им в роби посредством трафик на хора и закупуване, при отегчаващи вината обстоятелства, извършено от м.юли 2005 г. до датата на издаване на заповед за мярка за неотклонение „Задържане под стража“ в затвор от 18.07.2006 г.

И. К. поиска от съда да бъде предаден възможно най- бързо на властите в Италия. Той е задържан на 11.08.2022 г. , на ГПУ-Гюешево-България, като пътник в автобус. При проверката му е било установено, че се издирва от Италия и, че е сменил личното си име.

Окръжен съд – Кюстендил потвърди взетата по отношение на албанския гражданин мярка за неотклонение „Задържане под стража“, до фактическото му предаване на италианските власти, която да търпи в затвора в гр. Бобов дол.

Решението не подлежи на обжалване и протестиране.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here