Регистрираха окупираната от кюстендилци листа на БСП, Дупница като дупка с двама за пълнеж и В. Радлев от Бобов дол за цвят

БСП Кюстендил регистрира червената листа за предстоящия на 2 октомври вот. Начело за пореден път е областният лидер Бойко Клечков, който се чувства повече от сигурен в депутатското място, но втори мандат изглежда по- далечен и от мираж. Листата е буквално окупирана от кюстендилци, от останалите градове в областта място са намерили само двама дупничани и един бобовдолец.

Както вече съобщихме, под №2 и 3 са 27- годишният Даниел Каратов от село Яхиново и Даниела Борисова от Дупница, която е представител на коалиционния партньор „Екогласност“. Другият, успял да разбие кюстендилския монопол, е съветникът от Бобов дол Валери Радлев. Всички останали са от областния град. №5 е юристът Йордан Тодоров следван от Стефан Георгиев, областният координатор на младежкото БСП Десислава Разсолкова и последна е Габриела Стоилова.

Иван Ибришимов и Станислав Павлов от БСП в Дупница

При тази подредба за пореден път дупнииките социалисти се чудят дали да пускат гласа си, след като партията в града изглежда обезглавена. Както е известно, най- много номинации в Дупница получиха бившият депутат Иван Ибришимов и бившият областен лидер на БСП и съветник Станислав Павлов. Добре познатото в цялата област червено дуо обаче даде назаден, като си дадоха отвод. Част от листата не е и бившият кмет Първан Дангов, който беше поставян под №8 на предишните избори и събираше доста преференции. Доста спорно е доколко младокът Каратов ще успее да ги замести, с което да донесе гласове за червените. По- скоро изглежда сякаш  Дупница е оставена без сериозен кандидат. Валери Радлев пък е добре познат в Бобов дол, но пък всички помнят и факта, че председателят на Общинския съвет в миньорския град Елеонора Христова обяви преди година, че се разграничава от него, с което групата на БСП в местния парламент се разпадна. Тогава Христова сподели, че Радлев не се съобразява с решенията на ръководството на партията, не подкрепя при гласуванията коалиционните партньори в лицето на кмета Величкова и партия на „Зелените“ и си гласува както си реши. Все пак предстои да се види дали Радлев ще осребри под формата на повече гласове популярността си градчето.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here