Община Самоков номинира „Самел 90“ за инвеститор на годината за мегапроекта за 75 млн. „Самелион“

Проектът „Самелион” е номиниран за годишните награди на Националното сдружение на общините в република България. Община Самоков, която участва в годишните награди на НСОРБ в категорията „Общински инвеститор” с номинация на фирма „Самел 90” АД с изпълнителен директор инж. Петър Георгиев за инвестицията за проект „СамЕлион”.

Петър Георгиев сред строящите се сгради на комплекса.

Инвестицията е в размер на 75 млн. лв. и се реализира върху терен от над 60 дка. Проектът ще създава условия за спорт и възстановяване, съчетани със съвременната идея за комфортна среда на обитаване.

Както сме писали, комплексът включва модерни къщите, хотел, спортна зала и СПА център с басейн, конферентен център, спортно- рехабилитационен и специализиран медицински център. Строителството стартира преди две години. Спортната зала ще се превърне в дом на звездния баскетболен тим от Самоков „Рилски спортист”, чийто президент е Петър Георгиев.

През миналата година проектът получи награда от международния конкурс „Животворна светлина” 2020 в категория: New build – Residential buildings. Къщите пък вече са в продажба, те ще са с напълно обзаведени бани и санитарни помещения, положени са вече подовите настилки.

Всички са газифицирани и имат инсталации за отопление. Разполагат с вътрешни конзолни стълби и парапети, системи за осветление, ел. инсталации с възможност за автоматизация тип „умен дом“, оборудвани са със слаботокови инсталации с възможност за пренос на глас, данни и видео сигнали.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here