Въртележката на шефския стол бави заплатите в „Напоителни системи”: Чакаме пари за юли, стоят и 2,5 млн. за чистене и охрана на водоемите

Кирил Пешев остана дректор едва за месец и половина.

Новият шеф Мулетаров: До дни хората ще си получат парите, усвояват се средствата за ОПВВВ, отчитаме ги месец за месец

 

„Месец август изтича, а ние чакаме още заплатата за юли. Притеснени сме, получавахме си парите винаги най- късно до 15- о число на месеца.”, това споделиха служители на „Напоителни системи” за „4Власт”. В държавното дружество работят около 1600 човека, а за заплатите им всеки месец са нужни около 2,2 млн.лв. „С тази несигурност в страната и при тези чести смени на директорите при нас сме много притеснени. За два два месеца вече имаме трети изпълнителен директор, чудим се какво става? Ето, и парите, които се гласуват от Министерски съвет за ОПВВВ (Опазване от вредното въздействие от водата) стоят неусвоени и не се разходват. Какво се чака и докога ще я караме така?”, споделят служителите. Оказва се, че вече от близо 10 години от държавния бюджет целево на дружеството се отпускат за годината до 29 млн. лв., което е по около 2,5 млн. на месец. Парите се разходвали за отводняване, охрана на язовирите, почистване на канали и дигите на реки с цел превенция срещу наводнения.
Свързахме се с новия изпълнителен директор на дружеството Атанас Мулетров.  „Всичко е наред със заплатите, парите за възнагражденията на хората са тук, разписал съм фактурата и плащанията се придвижват. Има съвсем малко забавяне докато встъпя в длъжност. До края на месеца хората ще си получат парите. Усвояват се и средствата за ОПВВВ. Те вървят месец за месец, доказваме разходи за тази дейност всеки месец. От 12 години съм в „Напоителни системи” и винаги има някой недоволен от нещо.”, каза Мулетаров. Припомняме, че през миналата седмица стана ясно, че той ще заеме поста, от който беше отстранен кюстендилецът Кирил Пешев. Остава отворен въпросът защо Пешев не се е разпоредил по въпроса със заплатите и сега се налага хората да чакат. Справка в Търговския регистър показва, че Мулетаров е вписан като представител на дружеството в понеделник. От края на юни до сега това е третият нов директор. Лавината от рокади в шефския пост тръгва в края на юни със смяната на Николай Чалъков. На 27 юни официално поста заема Динчо Петков, който обаче остава директор само броени дни. На 12 юли е сменен от Кирил Пешев, който през февруари беше назначен за управител на клон „Струма- Места”. За „4Власт” Атанас Мулетаров сподели, че не планира рокади в екипа си и нови назначения, каквито направи предшественикът му. Разкри, че вече е отстранил назначените от Кирил Пешев. Както съобщихме, наши източници от „Напоителни системи” издадоха, че Пешев е назначил спортистката Милена Мирева от Кюстендил, която доби известност с участието си в риалити формат. Оказа се, че спортистката е консултант на изпълнителния директор със заплата от 2000 лв. „Назначените 4-5 човека вече не са част от екипа, остана само една, която е болничен, но и тя няма да остане на работа. Честно казано, не зная как и с какво човек с образование в сферата на спорта може да консултира директора на „Напоителни системи”, коментира назначенията на предшественика си Мулетаров.

К. Пешев назначи риалити звездата Милена от Кюстендил в „Напоителни системи” със заплата 2800 лв., консултирала го
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here