Дясната ръка на К. Нинова, депутатката Веска Ненчева се возила с кола и шофьор на „Напоителни ситеми“?!

Жители на Пловдив: Веска Ненчева е отляво , отдясно е приятелката й Корнелия Нинова.
Дясната ръка на лидера на БСП за Пловдив Корнелия Нинова за Пловдив -депутатката Веска Ненчева отива на прокурор за злоупотреба със служебна кола и шофьор на „Напоителни ситеми“, които е ползвала за лични и частни мероприятия, съобщиха от дружеството за 4ВЛАСТ.
„Става въпрос за сигнали, които постъпиха при мен от министерството, оказа се, че шофьор на „Напоителни системи“ е бил на работа при депутатката, той е возил специално и единствено нея с кола на дружеството, служебна „Тойота“, подали сме сигнал в прокуратурата, вероятно става въпрос за конфликт на интереси и безстопанственост, вероятно става въпрос за злоупотреба, прокуратурата ще каже. В понеделник ще ми бъдат предоставени пътните листове и команировачните, за да се прецени за какви са размери на нанесените щети.“- каза за 4ВЛАСТ изпълнителният директор Атанас Мулетаров. Ненчева беше потърсена за коментар, но не бе открита, тя запазва правото си на коментар.
Оказа се, че Веска Ненчева е утвърдена за водач на листата за Пловдив област.
В последнито си изявление в ФБ , червената дамата благодари за подкрепата на социалистите от община Карлово за утвърждаването и като водач на листата за 17 МИР – Пловдив област, която и е дададена на редовната конференция на общинската организация на БСП – Карлово.
„Благодаря за положителната оценка за дейността ми като народен представител. Социалистите в карловския край са хората, които винаги са ми давали възможност да работя спокойно и уверено, в отстояване на интересите на жителите на града, на региона и на страната ни.“ – твърди без капка притеснение за това, че ползва държавно предприятие като наследено по бащина линия.
Пред делегатите на карловската организация тя направила отчет за работата ми в 47-ото Народно събрание под звуците на бурни аплодисменти и гръмки обещания, като подминала въпросите облагодетелствала ли се е от гласуваното й доверие. „Подчертах, че в 8-месечния живот на Парламента съм работила, отнасяйки се отговорно към проблемите, които сте ми поставяли. Успях да свърша немалко от поетите ангажименти, въпреки краткото време. Други изискват време, но те не отпадат като моя отговорност. В тази отговорност аз не работя сама, работих екипно и отборно с министрите на БСП и колегите от ПГ на „ БСП за България“. „- твърди тя и продължава да плъзга умовете на хората по общи теми на деня.
Няма да спестя въпроса, с който сме атакувани и провокирани в последните месеци: „Защо БСП прие да бъде в управлението на страната заедно с десни партии?“ Отговорът е ясен и еднозначен: Ниската степен на социална подкрепа и липсата на социална справедливост. Водени от желанието да помогнем за решаването и на този проблем, от БСП се включихме в управлението на България.
Бях опозиционен народен представител в 44-ото Народно събрание и виждах как проблемите на голяма част от народа ни бяха пренебрегвани в името на магистрали, в името на къщи, мостове, които не водят до никъде, подпорни стени – хотели и много други абсурдни действия. А проблемите на хората винаги оставаха на заден план.
12 години нямаше пари за майчинство и пенсии, за безплатни детски градини, за добра материална среда в училищата. На пръв поглед дребни и маловажни неща, но те променят коренно начина ни на живот.“- обявява гордо депутатката и мълчи за шофьорът и „Тойотата“ и продължава: „Да, това направихме ние от БСП само за седем месеца. Направихме и нещо повече – доказахме, че пари в държавата има и те могат справедливо да бъдат разпределяни за всички хора в България. Това правят левите партии, левите хора, помагат, помагат на всеки, особено в тези трудни времена на световна икономическа криза.“

Ден по късно Ненчева излезе с изявление, без да отрече, че се е возила за сметка на държавното дружество, като нарече информацията на министър Явор Гечев жълта новина, а сайтовете, които я тиражираха жълти:

„Изненада ме обаче това, че новото ръководство на Министерство на земеделието превърна светкавично в приоритет това да прави проверка на неясни „жълти“ новини, вместо да работи по приоритетни програми за българските производители.
Заставам зад това – нека се направи коректна проверка и всичко да се изясни. Ще приветствам, ако МЗ оповести работата на „Напоителни системи“ – клон Марица по време на редовното правителство, като посочи какви са финансовите показатели спрямо предходните 5 години и как са се формирали през годините те, включително и перо „Горива“.
Искрено се надявам проверката да не е манипулирана, защото ще влезем в един дълъг режим на показване на конкретни данни и факти, които може да не са лицеприятни за някого, а и ще отнеме време. А може би това е целта?
Уважаеми „доброжелатели“!“Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here