Румен Христов: Крум Зарков започва предизборната си кампания за председател с „пиар на гърба на СДС“

Това е политическа атака срещу опозицията в България, в навечерието на парламентарни избори, посочиха от СДС на пресконференция в централата им, във връзка с идеята на служебния министър на правосъдието Крум Зарков сградата на СДС на „Г.С. Раковски“ 134 да бъде дадена на европейските делегирани прокурори.

 

Румен Христов приветства журналистите в „храма на демокрацията“.

Той посочи, че сградата се нуждае от основен ремонт. Добави, че са водени разговори с Кирил Петков, като премиер, и областните управители да се намерят наематели, с които да е възможно СДС да съжителства, като вземе под наем един етаж.

 

Сградата е символ на промените и на прехода. Виждаме заговор за политическо отмъщение, каза Христов.

 

Той постави въпрос дали Крум Зарков започва предизборната си кампания за председател на БСП с „пиар на гърба на СДС“. Също и как ще настани европейските прокурори в сграда, която се нуждае от ремонт и е опасна за обитаване. Румен Христов попита още няма ли други сгради, които да се предложат на европрокуратурата, като уточни, че СДС подкрепят работата на европейските делегирани прокурори.

 

От СДС обясниха, че в последните около шест години са се появили множество проблеми със сградата. Парното е спукано, дограмата е от 1968 г., половината от прозорците не се затварят, фасадата се руши, обясниха от партията. През годините от СДС са искали да направят ремонт за сметка на наема, който плащат, но областната управа не е могла да вземе решение.

 

Представителите на СДС казаха още, че имуществото на партията е събрано и е в насипно състояние в коридорите на сградата. За обществена поръчка и извършване на капитален ремонт обаче ще са необходими около три години, добавиха от СДС. „Нашето желание е да се изнесем временно оттук, да се направи ремонт, и да имаме един етаж, за който да плащаме наем“, уточни главния секретар на партията.

 

Преди началото на пресконференцията представители на СДС издигнаха плакати пред сградата с надписи: „Долу ръцете от СДС“ и „ДС гони СДС“.

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here