„С автобус от квотата на столична община се прави опит да се вихри скандал в община Кюстендил.“ Това съобщиха за „4Власт“ от транспортна фирма „Юнион- Ивкони“. Днес от община Кюстендил информираха, че са наложили санкции на превозвача, а всичко започна със заснемането на един автобус, за който беше съобщено, че не отговаря на критериите, посочени в обществената поръчка за транспортната услуга. Оказва се обаче, че рейсът грешник не пътува от столицата до областния град по силата на договор с община Кюстендил, а с община София. От община Кюстендил пък днес отправиха апел към транспортните фирми да подават документи за изпълнение на курсовете още от утре.
„Кюстендилци няма да останат без превоз до София, фирма „Юнион- Ивкони“ продължава да изпълнява курсовете по линията София- Кюстендил. Обявената от кмета Петър Паунов нова обществена поръчка е абсолютно незаконна, тъй като няма 1 час отстояние от съществуващите обслужвани линии към момента, както се изисква по регламент.“, съобщиха от транспортната фирма. Кюстендилци се опасяват да не останат без автобуси до София. Запознати смятат, че в дъното на цялата история стои меракът на друга фирма, която се пресяга за апетитната линия.
От „Юнион- Ивкони“ коментираха още, че всичките им автобуси, включително показаният в репортажа, са изправни технически. Автобусите със сертификат Евро 6, които са по договор, вървят, но кюстендилци искат да пътуват до столицата с големи автобуси, а от евро 6 има само малки. Два нови автобуса евро 6 струват колкото един голям стар.“, уточни превозвачът и добави, че преди 1 месец са изпратили предизвестие за прекратяване на договора с община Кюстендил, но по силата на договор със Столична община продължават да обслужват линията и трусове няма да има за пътниците.

 
Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here