На 2 и 3 септември 2022 г. на познатото място до кметството в село Дъбрава ще се проведе традиционният фестивал „Дъбрава фест“, организиран от Община Благоевград и Асоциация за развитие на българското село. Програмата на фестивала бе обявена днес на пресконференция от Силвия Домозетска – директор „Култура, спорт, туризъм“ в Община Благоевград и Росен Георгиев – председател на управителния съвет на Асоциацията за развитие на българското село.

Началото на първата фестивална вечер ще постави музикалният продуцент, звуков инженер и ди джей D-Trax, а след него на сцената ще се качат Deep Zone и DJ Диан Соло. Хедлайнер на първата вечер е Turbo B от хитовия музикален проект Snap!.

Втората вечер запазва рок звученето, с което фестивалът се свързва от самото начало. Всяка година на сцената излиза благоевградската рок група „Black Rose” и това издание на „Дъбрава фест“ няма да изневери на традицията. Отново ще бъде дадена сцена за млади таланти, и на нея ще се качат „Electric Roxy”.

Втората, последна вечер на „Дъбрава фест“ ще завърши с хедлайнерите от “Eurosmith“ – първата европейска група, създадена през 1997 г. с подкрепата и съдействието на „Aerosmith“. Италианците от  “Eurosmith“  изпълняват абсолютно автентично цялото шоу, което правят „Aerosmith“ с костюми, като и визуално приличат на тях, посочи Росен Георгиев. Дори вокалистът на групата – Лука Челети, прилича визуално на Стивън Тайлър, а двамата и до ден днешен са свързани с приятелство, допълни той.

Фестивалът тази година има своето седмо издание, макар и осма организационна година. През 2021 г., поради епидемиологичната обстановка във връзка с разпространението на COVID-19, фестивалът беше отложен в последния момент. Тази година обаче се завръща с още повече хъс, обяви Силвия Домозетска – директор „Култура, спорт, туризъм“ в Община Благоевград.
Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here