Прокурор Борислав Ковачки
Прокурор Борислав Ковачки

Истински екшън се е разиграл в Сандански. 15-годишен младеж с двойно гражданство – българско и италианско, нарита в лицето 21-годишен мъж във видимо пияно състояние. Случаят е от 2 август, съобщи на брифинг пред медиите шефът на Районната прокуратура в Благоевград Борислав Ковачки.

„По никакъв начин непровокиран от пострадалия 15-годишният казва да негов приятел „Искам да снимаш как ще го пребия тоя“. След което се засилва от разстояние 5-6 метра и със скок във въздуха удря с крак главата на пострадалия и той пада на земята. Това не спира извършителя, нанася му още два удара с крака и един с ръка. В този момент се намесват други хора и ги разтървават. Въпреки че на мястото се явява полицейски патрул, извършителят още един път удря пострадалия, пак ги разтървават близки хора“, обясни прокурор Ковачки.

Към този момент причината за нападението не е известна. Може би това ще покаже психологична експертиза.

Прокурор Ковачки поясни, че няма данни младежът да е бил под влияние на алкохол или наркотици. Той не е арестуван, с него работят експерти от Детска педагогическа стая. За престъплението законът предвижда затвор до 5 години, но поради факта, че е непълнолетен, може да се отърве и с 2 години „лишаване от свобода“. Преди повече от една година Лоренцо е имал още една подобна проява.


Campaign


Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here