Полицаи от Дупница засекоха отново скандалният бизнесмен Васил Петров- Бахамата от Дупница без книжка зад волана на бентли в района на магазин „Кауфлант“, при проверката в 11.00 часа той извадил фалшива книжка. Моментално му е повдигнато обвинение за представяне на документ с невярно съдържание от прокуратурата в Дупница. Бахамата представил книжка, издадена му от Кения. Преди няколко месеца шефът на КАТ Дупница Ивайло Паунов лично свали регистрационните номера на мерцедес G класа, собственост на популярния бизнесмен Васил Петров Бахамато, видя камера на https://4vlast-bg.com/.  Той обаче шофирал без свидетелство за управление на моторно превозно средство, заради което падат номерата на колата. За извършеното нарушение бе образувано бързо административно производство. Бахамата и полицията се гонят от години, но съда реабилитира напълно Бахамата преди две години. Припомняме , че в началото на 2021 г. Бахамата беше спрян край Дупница, след тест униформените съобщиха, че той е бил дрогиран. Бизнесменът категорично отрече, съобщи, че не би си позволил да вози семейството си, ако е употребил дрога. Нещо повече, подчерта, че изобщо не употребява наркотици, а в пробата му са били отчетени лекарства, които приемал. През октомври в имотите му в Благоевград и Дупница имаше як тараш от полицията. Униформените действаха по сигнал за наркотици, пари и оръжие, а в акцията участваха над 100 полицая. Претърсено беше и чисто ново бентли, което се оказа, че Бахамата ползва, но не се води на негово име. Бизнесменът се похвали, че колата струва 500 000 лв., а се сдобил с нея след игра на покер. През миналата година Васил Петров се сдоби с чисто съдебно минало благословията на съдия Ели Скоклева. Бахамата на няколко пъти е на крачка от затвора, но адвокатите на известния дупничанин с бизнес в Благоевград го вадят, така още през 2009 година, те поискаха 6 м. отсрочка, за да не търка нара с оперирани бъбреци. Съдружникът в благоевградския нощен клуб “Плейбой” Васил Петров-Бахамата влиза в затвора за 10 месеца и 13 дни при строг първоначален режим на изтърпяване на наказанието. Това постанови Софийският апелативен съд, който потвърди присъдата на Окръжен съд – Благоевград и тя влезе в сила на 22 юни 2009 г., съобщиха от прокуратурата.
За Бахамата бе определена килия в Бобовдолския затвор. През 2006 г. той е осъден за управление на МПС без шофьорска книжка, отнета му преди по-малко от 1 г. Съгласно НПК Петров получава пробация, включваща 4 мерки: задължителна адресна регистрация за срок от 2 г., срещи с пробационен служител в продължение на 1,5 г., 1 г. поправителен труд и 1 г. ежемесечни удръжки на 25% от заплатата му.
Според пробационни служители Бахамата не им създавал проблеми само с финансовата санкция, която счетоводителите му чинно превеждали всеки месец. Той обаче категорично отказвал да мете двора на болницата в Благоевград, където колегите му по съдба полагат безвъзмездно общественополезен труд, както и да ходи на задължителните срещи с тях, когато под формата на интервю служителят трябва да определи кои са слабите поведенчески страни на осъдения и с поучителни слова да работи за изкореняването им.
След няколко неявявания на Бахамата в Пробационната служба ръководеното от Виктор Асийски ведомство вкарва жалба в Окръжен съд – Благоевград и съдия Петър Узунов заменя остатъка от пробацията на Васил Петров с 10 месеца и 13 дни ефективни решетки. Първия път САС връща присъдата на поправителен заради дребен процесуален пропуск, преди месец обаче затворът е потвърден без право на обжалване.

Твърде възможно е в условията на рецидив Бахамата да надене раиран костюм, категорични са полицаите.

Той бе един от първите “клиенти” на комисията “Кушлев”. Години наред демонстрираше добро имотно състояние, без да има прослужено работно време. След разследването за нетрудови доходи част от имотите му бяха обявени за продажба на търг.

Преди време банка купи имот в благоевградския квартал “Еленово”, собственост на съпругата му след като фирмата й имаше куп просрочени задължения по кредит от 200 000 лева. Обект на продажба бе и фамилната къща в Дупница на Бахамата. Комисията обяви за продажба и голяма част от автопарка му.

Петров – Бахамата, е с богата кримибиография от 1993 година, която стартира с кражба на музикални инструменти в родния му град Дупница.

 

Снимки само в 4ВЛАСТ: Дознатели и полицаи окупираха офиса на „Мерцедес“ в София, претърсват бентлито на бизнесмена Васил Петров- Бахамата


Campaign


Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here