Председателят на „Изправи се.БГ“ Мая Манолова поведе нова инициатива. Тя и симпатизанти на партията подариха стари студени радиатори на КЕВР, предаде репортер на 4ВЛАСТ.

Te са с отпаднала необходимост, защото заради непосилните и високи сметки за парно хората ще се откажат от него, но в същото време ще плащат „сградна инсталация“. Т.е. Чака ни една студена и скъпа зима“, коментира пред журналисти Мая Манолова.

Тя определи увеличението като абсурдно. То ще доведе до много сериозни последици.

„Даваме тези стари радиатори на КЕВР като награда за цялостен принос в ощетяването на потребителите, заради скъпото парно и високите сметки за газ. Основен принос за цените му има четворната коалиция“, категорична е тя.

Днес регулаторът обсъди увеличението на цената на газа за месец август. По време на заседанието председателят на комисията Иван Иванов заплаши изпълнителния директор на „Булгаргаз“ Людмил Йоцов, че компанията ще получи санкция, тъй като е закъсняло с внасянето на предложението за цената на синьото гориво за този месец. Това е трябвало да стане до 11 юли, а писмото е получено на 21-ви.

Иванов припомни, че дружеството трябва да каже каква цена ще иска за следващия месец до 11 август.

„Ние не можем да внесем цена за септември. Можем да го направим, но само с количествата и договора с азерите“, обясни Людмил Йоцов, изпълнителен директор на „Булгаргаз“.

Той допълни, че компанията не приела предупреждението на „Газпром“ за спирането на доставките насериозно, защото помислили, че е шега.

„Не може да си мислите така. Те ви предупредиха. Вие не сте вярвали, но вие като ръководител на голямата газова компания на България, е трябвало да се задействате не само с питане към Министерски съвет, а вие самите е трябвало да потърсите възможности за преки доставки и евентуално да се закупи слот за по-нататък“, контрира Иван Иванов.

Той допълни, че цената на синьото гориво за този месец ще бъде утвърдена на 12 август. Очаква се поскъпването да е с 60%. Така ще бъде достигнат абсолютния рекорд от 298 лева на МВтч.

Иван Иванов


Campaign


Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here