К. Пешев назначи риалити звездата Милена от Кюстендил в „Напоителни системи” със заплата 2800 лв., консултирала го

Популярната красавица Милена Метревели- Мирева, носителка на короната Девойка Кюстендилска пролет за 2014 г., е назначена за консултант на изпълнителния директор на „Напоителни системи” Кирил Пешев. Както сме писали, след като изненадващо през пролетта кюстендилецът кацна на шефския пост в клон „Струма- Места” в Дупница, преди около месец той се изстреля светкавично до изпълнителен директор на държавната фирма.

Кирил Пешев

Пешев вече е стартирал с новите назначения. Изборът му да включи кюстендилката към екипа обаче е изненада за всички, тъй като тя е спортист, изживява се и като инфлуенсър. Милена има отличия от състезания по лека атлетика, културизъм и фитнес. Тя доби национална слава след участие в реалити шоу. Няма обаче информация да има подходящо за високата длъжност образование. Това обаче не й пречи да се подписва срещу 2800 лв., издават наши източници. Шокиращото е, че, за да назначи Милена, Пешев е сгазил заповедта на бившия земеделски министър Иван Иванов. По силата на документа от 28 юли се забраняват новите назначения. На 3 август обаче Милена става част от екипа на държавното дружество. На следващия ден Пешев назначил още две дами. Служители споделят, че не са виждали на работа популярната Милена. „Ние всички се чекираме при влизане. Не знаем дали някой я чекира, защото не сме й видели очите. Възмутителното в цялата работа е, че в предприятието не се назначават хидроинженери, а „специалист” на благи длъжности. Заплатите ни закъсняват с по 15 дни. Почти всички сме с минимални възнаграждения, добре че бившия шеф Николай Чалъков успя да се пребори за увеличение на заплатите с 15% по силата на Колективен трудов договор със синдикатите. От преди няколко месеца имаме и някои социални придобивки. При раждане на дете на служител се дават 2000 лв., при смърт на близък също. Синдикатите искаха по 1000 лв. и 10% увеличение на заплатите, но Чалъков се договори по- изгодно за нас. Той успя да подготви и бизнес план за 5 години, внесен е в МЗХ. Точно когато предприятието си взе глътка въздух, дойде кюстендилецът. И сега отново всичко е тотал щета. Кое му дава самочувствие да гази министерска заповед? Настояваме служебният министър да погледне сериозно на дружеството и това какво се случва и кой назначава начело.”, споделят служители. Както сме писали, след назначаването на Пешев начело на клон „Струма- Места” разчиташе на подкрепата на бившия зам.- министър на земеделието Стефан Бурджев, който бил в близки отношения със сестрата на Пешев Вася Пешева, а също и на депутата – кадровик Ботьо Клечков от БСП.

Министерски гръб пази сянка на шефа на „Напоителни системи” К. Пешев?

К. Пешев плава със собствена лодка в яз. „Дяково”, служители на „Напоителни системи”: Звъни в 2 ч. през нощта да мерим нивото на водата
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here