Илко Стоянов и Николай Шушков

Областният Николай Шушков отиде на крака за среща с кмета на Благоевград Илко Стоянов след повторното си встъпване в длъжност. От пресцентровете на двете институции съобщават, че по време на визитата са били обсъдени въпроси, касаещи работното взаимодействие между двете институции и по- доброто взаимодействие. Дума обаче не се обелва по най- горещата тема- такса „смет”. Както е известно, от двете страни на площада в Благоевград от над половин година прехвърчат искри заради спряното решение за промяната в таксата в общината.


Както сме писали, сагата с налога се заплете още през декември миналата година, след като Шушков върна решението на ОбС относно промяната в промилите. Беше гласувано в града те да скочат от 1,1 до 2,9, за бизнеса да се намалят от 6 на 5,7, а за селата от 12 на 7. Кметът се ожали от действията на Шушков, а предложението влезе за ново гласуване още през януари с малки корекции- таксата за Благоевград да стане 2,1 промила, вместо 2,9. Но отново последва жалба в съда и от следващия областен управител Валери Сарандев. На две инстанции в общината спечели делото в Благоевград, но Сарандев обжалва и в момента казусът е във Върховен административен съд. Така всички са в очакване на окончателното решение по темата. А на брифинг преди месец кметът Стоянов обяви, че заради делата в хазната на общината не са влезли 2 млн. лв. от такса „смет”. За „4Власт“ Сарандев коментира, че няма напрежение между община и областна администрация.

Радослав Тасков и Николай Шушков

Иначе, областният Николай Шушков, който се върна на поста миналата седмица се срещна и с председателя на ОбС Благоевград Радослав Тасков.


Campaign


Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here