Започна подмяната на водопровода и в село Джерман, съобщиха от пресцентъра на община Дупница. Така Джерман се оказва третото село от общината след Самораново и Яхиново, в което върви ВиК ремонт. До дни се очаква да започне подмяна на стари тръби и в село Крайници.


Работата в Джерман тръгва от ул. „Коста Петров“, по която ще бъдат положени нови тръби. От общината уточняват, че по цялото трасе на ремонта ще бъдат направени и сградните отклонения. Водопреносната мрежа е изградена от етернитови тръби през 1959 година и е сериозно компрометирана, което води до чести аварии, режим на водата през летните месеци, и се регистрира голяма загуба на вода. Изпълнител на дейностите е обединението ДЗЗД „ВИК Джерман 2021“, в което участват „Нар“ от Момчилград с управители Лютви Али и Нурташ Юсеин, „Енергоинвестинженеринг“ на Цветан Видолов, „Метан Вонтажи от Габрово на Георги Костадинов и „Тракия газ проект“ на Мариян Костадинов. Целият проект е на стойност 3,2 млн. лв. и включва подмяната на цялата мрежа в селото от 8200 метра. От МРРБ обещаха финансиране от 409 000 лв. От пресцентъра на общината припомниха, че първата копка на проекта беше направена през ноември миналата година, но след изборите правителството отказало да изпълни поетия ангажимент за финансиране и отряза цялостната подмяна на водопровода.

Кметът на селото Ангел Цветков заби първа копка през миналата година, до него са зам.- кметът на Дупница Крум Милев и представители на фирмата изпълнител.

При обсъжданията около бюджета на общината кметът Методи Чиемв коментира, че заради инфлацията много фирми искат корекции по параметирте на сключените договори. Конкретно за Джерман обяви, че с осигуреното финансиране, вместо 1,5 км тръби, ще може да се сменят половината.


Campaign


Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here