Над 10 кг. канабис и наркооранжерия откри полицията във вилата в село Алино на 25- годишния самоковец С. Дауриш. В двора униформените се натъкнали на парници с канабисови насаждения с оборудване за отглеждане на растенията. Задържаният е криминалнопроявен, акцията е осъществена след разработване и на база на придобита оперативна информация.

При направено претърсване в дома му са открити 50-литров бидон, раница с шест найлонови плика в нея и пластмасова кутия, пълни със суха зелена тревиста маса с общо тегло 3475 грама. При извършените полеви наркотестове иззетата растителна маса реагирала на канабис. По- интересна обаче е находката в наследствения му имот в с. Алино. В задната част на двора полицаите установили парник със засадени в него 24 канабисови растения със средна височина 230 см.

Импровизиран наркосклад имало в стопанска постройка в имота. От там са иззети три чувала със суха зелена тревиста маса, кашон със суха зелена листна маса от обрулени растения, пазарска чанта със суха зелена тревиста маса на глави и провесени за сушене канабисови стръкове.

Общото количество на иззетата растителна маса, реагираща на канабис, е около 7 кг. В самата къща са открит пет парника тип „палатка“, прецизно оборудвани с отоплителни, напоителни и вентилационни системи. В домашните наркооранжерии били открити общо 365 празни саксии. 25-годишният самоковец е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354А от НК. Действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.


Campaign


Вижте видеоканала ни:


1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here