А. Геренска закова 431 точки на конкурса за шеф на музея в Дупница, остава начело за още 3 години

Анелия Геренска е дългогодишен директор на музея.

431 точки от 450 възможни събра единственият кандидат за директор на Исторически музей-Дупница Анелия Геренска, съобщиха от пресцентъра на общината. Тя е защитила концепцията си за развитието на културната институция пред 10-членната комисия, в която участвали директорите на музеите в Кюстендил, Благоевград и Перник, представител на Министерство на културата, служители от община Дупница и на синдикати. Комисията предлага на кмета на община Дупница Методи Чимев да сключи договор с Геренска, която и в момента е директор на музея. Срокът на договора за управление е 3 години.


Както е известно, културната институция се намира в Младежкия дом, който е една от емблематичните сгради в Дупница. През април миналата година там стартира голям ремонт за 2,1 млн. лв. След приключването му на място ще има зала за постоянна експозиция, други зали, кафене и т.н. Докато текат дейностите, музеят се приюти в новата галерия до Околийската къща.
От пресцентъра на общината уточняват, че в следващите дни ще бъде насрочена и дата за провеждане конкурса за директор на ОбДТ „Невена Коканова“. В момента текат разговори с Министерство на културата и другите институции, които трябва да излъчат членове за комисията за уточняване на дата.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here