Условна присъда получи 19- годишен дупничанин за боя навръх Коледа в „Гиздова махала”, при който пострада полицай. Припомняме, че в махалата се беше завихрил масов бой с участието на около 40 души. Пристигналите на място униформени не успели да се справят с патакламата, единият бил ударен, а колегата му произвел предупредителен изстрел.
Заради удара по полицай Районен съд Дупница е постановил присъда от 6 месеца лишаване от свобода, изпълнението на която се отлага за изпитателен срок от 3 години. 19- годишният младеж признал вината си за причиняването на лека телесна повреда на полицая. Така е постигнато споразумение, което съдът е одобрил. Дупничанинът, който е с чисто криминално минало, признал, че на 26.12.2021г., на ул. „Отец Полихроний“ в Дупница е причинил лека телесна повреда, представляваща временно разстройство на здравето, неопасно за живота, изразяваща се в разкъсно – контузни рани в челната и дясна слепоочна области, с натъртване на меки тъкани около тях и в областта на дясна буза; мозъчно сътресение със степенно разстройство на съзнанието и кръвонасядания по кожата на дясна мишница при рамото и по дясна подбедрица до коляното, на полицейски орган – младши инспектор при група „Охрана на обществения ред“, сектор „Охранителна полиция“ при РУ-Дупница, при изпълнение на службата му по охрана на обществения ред, пише в решението на съда.
Определението на РС – Дупница, с което по отношение на обвиняемия е наложено условно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца, е окончателно и не подлежи на обжалване.


Campaign


Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here