Борисов:Радев ме обиди-сравни ме с Петков, че и аз съм разхвърлял тръби! Коалиция с ПП е невъзможна!

0
1

Експериментът „Василев – Петков“ донесе милиарди щети, обяви бившият премиер Бойко Борисов и категорично заяви, че след нанесените щети от „Продължаваме промяната“ върху българската икономика, не вижда как партията му би се коалираля с тях.

 

„С всеки изминал ден, с щетите, които са нанесли партиите на промяната в страната, нашите избиратели не допускат да се коалираме с тях за предстоящите избори“.

 

„Тази кражба, която е била през последните шест месеца, ще отврати много народа и резултатите от изборите ще бъдат различни. Освен това, сега като го няма Бойко Рашков, съм сигурен, че и машините няма да бъдат така манипулирани. Стотици машини разнасяха по складове“, разясни още Борисов.

 

Президентът Радев ме обиди много, като ме сравни с Кирил Петков, че и аз съм разхвърлял тръби. Това е най-голямата обида, която ми е нанесъл. Ако иска, може да възложи да проверят стотиците километри нови газопроводи, които направихме”.

 

„Над 600-700 км нови газопроводи направихме, а те за година и половина още не могат да довършат 100 км, които оставаха по гръцката връзка. Направих България да притежава 80 км от компресорните станции на целите Балкани. Тогава България стана с най-силно развитата газопреносна система“, подчерта бившият премиер.

 

Борисов направи инспекция и на пътя към Рилския манастир, където беше изградена подпорна стена, заради свлачища. Той обвини правителството на Кирил Петков, че пътят е готов от година и половина, но все още е с Акт-14.

 

Лидерът на ГЕРБ пристигна в Рилската света обител. Той беше посрещнат пред портите на манастира от игумена Адрианополски епископ Евлогий.

Преди да влезе той направи коментар по актуалните политически теми.

„Не могат да завършат стотина километра по гръцката връзка. България притежава 80 км., сега ако те малко от малко разбираха, мина година и половина време, двата терминала са на Турция, затова направих този байпас от 19 км. Ремонтирахме старите газопроводи. Как ще ме сравнят с Кирил Петков?“, попита Борисов.

„Не, просто, те, мой приятел Мартин, тъй като навремето много си другаруваше с мен, от „Да, България“ знае, че през 2009 г. първото нещо, които направихме, е да премахнем посредници. За първи път връзка с Гърция започнах да правя аз. Що Иван Костов не я направи, като бяха те? Когато изплатихме пенсиите, които Станишиев вдигна, преди да си тръгне, тогава пристъпихме и към това. Така, че всичко можеше, ако не се правеха на фалшиви герои, да си продължат за няколко месеца доставките и да сключат дългосрочни договори“, каза Борисов.

„Ето, като карате, горивото е едно и също. Остава третият вариант – целта е да фалират „Булгаргаз“. Те крадяха през посредниците и Чирен, докато вие ги излъчвахте. Не казвам за вас, местните“, допълни още Борисов пред медиите.

Той отново припомни, че „Газпром“ са ни изпратили на арбитраж. „Сега ни чака същата съдба и някое правителство, след това, ще плати 1,6 млрд. Арбитражът им ще бъде много тежък. Пази Боже ние да сме в управлението. Същите задължения се трупат в ЕРП-тата, в „Булгаргаз“. Слушах внимателно Пеканов, той е подготвен човек. Ами всъщност ние нямаме План за възстановяване. Българите се лишиха от парите след ковид кризата, намаляха им с 1,3 млрд., сега и фонд „Земеделие“ е назад. Експериментът „Петков-Василев“ донесе милиарди щети“, каза Борисов.

„Токът при мен беше 80 лв. Токът за утре е по-висок с 60%“, съобщи той.

„Провал в земеделието, няма дърва за отрев, провал в строителството. Всеки ден убийства…“, каза Борисов.

 

Той се обърна към Бойко Рашков и попита къде са чувалите с пари от строителството на „Хемус“, както и къде са изядените хора.

„Еконта“ ще си направи пристанище на Русе, направи четири магистрали, пет моста, летище… шегувам се. Този експеримент, с тези хора, донесе невероятни щети. Катастрофа във всяка една сфера. Затова и Радев, неговото правителство, казаха: „Катастрофа“. В какво сме силни през последната година?“, заяви Борисов.

„Нашите избиратели не допускат да се коалираме с тях. Аз не мога да говоря за другите партии преди да минат изборите. Надявам се, че всеки ден, тая зверска кражба, която беше през тези 6 месеца, стотици машини разнасяха по складове, хилядите подслушвания…

 

Година и половина, тук, сега като казват, че Радев има реваншизъм. Реваншизъм към кои? Трима министри им направи, това ли е реваншизъм? Господ е всемогъщ. Той може да забави, но никога не забравя.

 

На Кирил Петков за шест месеца му е случи на неговата партия това, което на нас за 10 години. Отиват си богати хора, много богати. Аз съм си в Банкя. И оттам няма да изляза. Всичките им лъжи една по една блеснаха. А имаха и година и половина време, нали така? Година и половина какво ли не ни правиха“, завърши Бойко Борисов.

Борисов запали свещи за здраве и благоденствие в храма и се поклони пред мощите на свети Йоан Рилски. Игуменът му показа пречиствателната станция на манастира.

 

„Този път ще бъдем без маски“, посрещна го игумен Евлогий. Той го запозна и докъде и стигнала реставрацията на манастирския храм.

„И за Атон ще се направи последното крило. Вярата е всичко“, каза Бойко Борисов на игумена.

„Не знам какво да кажа. Ние действаме, други… Ще ви покажем, купили сме почти всичкото оборудване, преди цените да започнат да се покачват. Желязо взехме, тръбите“, каза епископ Евлогий.

„Реставрацита върви, пътят какъв стана, какво съоръжение“, сподели възхитата си Бойко Борисов от предпазното съоръжение, което беше изградено на проблемния участък със свлачище по пътя към манастира.

„Не могат да боядисат това, което сме построили за 10 години“, завърши Борисов. Преди това той похвали игумена за прозорливостта, че е купил всичко необходимо за изграждането на пречиствателната станция преди цените да се покачат значително.

 

След почти 30-минутна среща в игуменарницата, Борисов и игуменът отидоха на мястото, където ще бъде пречиствателната станция на манастира.

 

„При скъпия ток, помпа и при тая гравитация, е грехота“, отбеляза Борисов, след като беше запознат от специалистите как ще изглежда станцията и проектът по изпълнението й.

 

Доукрепването на срутището на пътя за Рилския манастир беше възложено още в началото на 2021 година и завършено за няколко месеца. Бяха изпълнени и всички необходими дейности по новото съоръжение, вкл. и т. нар. тунелна завеса, за да се гарантира безопасният достъп до най-големия манастир в България. Оставаше единствено да се положи износващият слой асфалт в участъка. За съжаление това не е свършено вече повече от една година и заради това обектът няма Акт 14, Акт 15 и Акт 16. Добре че поне е отворен за движение с временна организация.“, каза Борисов при съоръжението.

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here