„На Преображение Господне ви пожелавам истинско духовно преобразяване, благословен, щедър и благодатен ден! Нека Божията Светлина и Благодат да влязат в дома ви. Пожелавам Ви да уловите момента, когато небето ще се отвори и да си пожелаете важни за неща, а ключът към него е молитва, не заспивайте когато трябва да се молите! Бог да ни даде уроци, за да прогледнем за истините и да ни спести неприятности. Преди всичко да бъдем не хора на гняв, на яд, на мъст, а кротки и уповаващи на Него, той да оправя проблемите ни, без да се чувстваме безсилни, като научим, как да се надяваме на Него. „Гневете се, но без да съгрешавате! Слънцето да не залезе в разгневяването ви. Не давайте място на дявола.“

Това написа във Фейсбук зам- кметът на Дупница Крум Милев, който е и организационен секретар на ГЕРБ. Пред 4ВЛАСТ той разкри, че вярата в Бога му е вдъхната от неговата майка, бабите му също са били вярващи жени. От майка ми знам, че Бог има по- добър план за живота от моя план, и е права! Главното е да си незлоблив, разбрах, че яростно и опасно са една и съща дума. Не се казва в Библията и свещените книги, не се гневете, всички имаме моменти когато сме гневни, при това с валидни причини, но когато ни нараняват, когато са себични, егоцентрични, когато ни клеветят, нормално е да сме гневни и тогава е моментът да кажем: Боже, помогни ни! Ще ти се доверя Ти да се справиш с тази ситуация! Не е нужно да се грижа сам за себе си в такава ситуация!“. Да, нямаме власт над чувствата, но имаме над поведението. Всички имаме чувства, но не бива да постъпваме според чувствата. Да воюваме като християни, а затова е необходимо да върнем вероучението в училищата, тогава ще преживеем и Преображение в национален план. Да сме по- силни от чувствата си и да постъпваме сдържано, и със самоконтрол, и дисциплина. Трябва да отнемем правото на чувствата да ни контролират, така те ще стават по- слаби, защото всичко живее, ако го храниш. Чувство на злоба, на мъст умират, ако не ги храниш. Да се преобразяваме по образ и подобие Божи, така го разбирам. И когато се чувстваме, че се ядосваме си казваме- не, няма да се подам, това е душевна отрова, тя убива всичко, което Бог иска да направи в живота ни.

Майката на Крум Милев Фронка и племеницата му Симона.

Има начин да се гневиш, без да грешиш, като кажеш, казва майка ми: „Боже помогни ми да се справя с тази ситуация и нека да вдигнем един прощален купон за пенсиониране от гнева, обидата и сръднята! Нека така да почистим къщите си!“ Уморен съм от опити сам да се защитавам, особено в политиката, отвън те плюят, от вътре също, може ли да се опитвам да върна на всеки, това, което ми е причинил?! Може да имаме причина да сме гневни, но това не е начина да живеем! Колкото по- нисък ни е морала, толкова по- издивели хора ще има, помните протестите пред парламента. Живеем в един гневен свят, насилието се увеличава. Новините преливат- намушквания, стрелби, развилнели се младежи на плажа, млади хулигани след футболни мачове и се питаме какво става. Става това- махаме Бог от всякъде! И става яростно, бързо и опасно! Хората трябва да имат нещо добро, на което да се надяват. И ако вярваш, че няма Бог, значи няма и надежда! Вярвам, че всички тези хора, които извършват ужасни, насилнически дела, те са гневни хора без надежда, те не знаят как да печелят битките си, няма кой да им помага, няма с кого да говорят и просто знаят, че нещата са зле и просто са ядосани за това. Хората просто не знаем, как да оставим Бог да воюва и просто се ядосваме, гневим и този гняв се превръща в сърдене, огорчение и непростителност и ярост. Затова не просто трябва да имаме религия от време на време, а пълно, възпламеняващо взаимоотношение с Бог. Нека да правим нещата по Божия начин, а не по нашия, човешки инстинкт. Където няма мир, спокойствие, няма и сила. Нека да не позволяваме проблемите да ни разтърсят, а да ги прехвърляме на Бога. „Вие знаете <това>, Обаче нека всеки човек бъде бърз да слуша, бавен да говори и бавен да се гневи.“ Честит и Благословен празник за всички!“- коментира Крум Милев.


Campaign


Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here