Лидерът на ГЕРБ Ивайло Константинов откри нова бензиностанция в Дупница до Спортната зала. Към момента той има две и се задава трета край Кочериново. Първата се намира на столичния бул. „Данаил Николаев“ и всички са под бранда Avia. Ивайло Константинов трябва да получи 14.3 млн. евро от автобусната сделка преди четири години. Официална му позиция сега е, че вижда себе си в бизнеса с бензиностанциите, които възнамерява да строи на зелено, но не спира да помага и на голямата си любов „Юнион Ивкони“.

„От дълги години имам партньорство с един швейцарски бранд Avia, като имам вече около 20 терена. Имам и земеделски земи“, казва той. „Avia функционира на принципа на сдружение, като фирми на една територия се сдружават под един бранд и един стандарт. Усилено се работи и по МОЛ-а в Дупница, парите идват от кредити, не съм продал МОЛ-, нито части от него, искам да инвестирам в Дупница, ще стане нещо уникално, проектът беше променян няколко пъти заради архитектурни грешки, това забави изпълнението, освен това спечелих дело срещу ДСК, банката неправомерно спря кредита. Не искам да издавам сега какво точно предвиждам, скоро ще видят всички, но ще има и ресторант на „народни цени“, до сега такъв няма в Югозапада.“, казва той.

Идеята на Константинов да разполага с верига бензиностанции всъщност не е нова, като през 2011 г. плановете му бяха за 80 обекта в цялата страна, а споменаваната тогава инвестиция беше за 100 млн. евро до 2018 г. Петролното начинание тогава започва да се развива през дружеството „Уни Енерджи“ и продължава с успех до днес. То пък е съдружник в „Авиа България“, където основното участие е с швейцарски произход.

Като вече информирахме, бензиностанция край Кочериново с паркинги, магазин и ресторант иска да вдига лидерът на ГЕРБ Дупница Ивайло Константинов. Инвестиционното намерение е входирано от фирмата „Уни Енерджи” с управител Георги Атанасов и собственик на капитала Константинов.

До бензиностанцията има и масички за кафе, а голямата изненада, освен по- ниските цени на горивата, е витрина със уникален руски сладолед.

Новият проект за бензиностанция се простира на терен с площ от 16 473 кв.м в местността Лаката край Кочериново. Според документите, ще се изгради бензиностанция с автомобилна газоснабдителна станция, обслужваща сграда, ТИР паркинг и паркинг за автомобили. Ще се вдигне търговска обслужваща сграда с площ 408 кв.м, където ще има магазин, складови и сервизни помещения и ресторант. Колонките за зареждане с гориво ще са подслонени под навес от 500 к м. Ще има два подземни резервоара с обем от 120 куб.м, един с обем 25 куб.м. Ще се изгради локално платно от магистрала „Струма” към бензиностанцията.

Това е пореден проект на Константинов в региона. В Дупница, след над 20 години строителство, вече е почти готов новият МОЛ до Спортната зала.

 

 

В Сапарева баня пък фирма на Константинов движи проект за построяването на нов хотел. Инвестицията е на фирма „Ви Ви Ай Инвестмънт” с управител Владислав Димитров и Съвет на директорите, в чийто състав влизат още Петър Господинов и Ивайло Константинов. Хотелът ще се строи на терен от 5000 кв. м в местността Черемидарнико, около който се вдигна скандал в Сапарева баня през 2019 г. Първоначално продажната цена беше застопорена на 40 000 лв. или 8 лв. на кв. м. След като се нададе вой, стойността скочи до 500 000 лв. или по 100 лв. за квадрат. Купувачът на терена обаче не е фирмата инвеститор. Дружеството „Ви Ви Ай Инвестмънт” е създадено на 29 януари миналата година. През 2019 г. желанието за покупката на земята беше заявено от фирма „Уни Инвестмънт”, регистрирана на същия адрес в София както „Ви Ви Ай” с управител бизнес партньорът на Константинов Георги Атанасов.


НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here