„ПП“ предложи за председател адвокат Василка Христова, „ГЕРБ- СДС“  и „БСП за България“ предложиха съответно Антоанета Богданова и Елеонора Атанасова за зам.-председател на РИК, ДПС предложи за секретар Галена Узунова

Областният управител Николай Шушков проведе консултации за определяне състава на Районна избирателна комисия – Благоевград за изборите за Народно събрание на Република България.

Съгласно своите правомощия и задължения, на основание чл. 60, ал.1 от Изборния кодекс областният управител на Благоевград изпрати покана до парламентарно представените партии и коалиции в 47-то Народно събрание на Република България, както и партии и коалициите, които не са парламентарно представени.
Консултациите се състояха днес, 06.08.2022 г. от 10:30 ч. в конферентната зала на Областна администрация-Благоевград и в тях участваха представителите на парламентарно представените партии и коалиции за избор на членове на Районна избирателна комисия – Благоевград, за произвеждане на изборите за Народно събрание на Република България, насрочени на 2 октомври 2022 г.
На консултациите беше постигнато съгласие за състава на РИК – Благоевград.
Предложените кандидатури на партиите и коалициите за състав на ръководството на РИК са:
Коалиция „Продължаваме промяната“ предложи за председател адвокат Василка Христова.
Коалиция „ГЕРБ- СДС“ предложи Антоанета Богданова за заместник- председател на РИК.
Коалиция „БСП за България“ предложи Елеонора Атанасова за заместник-председател на РИК.
Партия ДПС предложи за секретар Галена Узунова.

Тъй като се постигна съгласие за състава на РИК между присъстващите представители на партии и коалиции ще бъде изготвено и изпратено до ЦИК писмено предложение от областния управител за състав на РИК, ведно с приложенията, посочени в т. 5 от Решение № 1198-НС/02.08.2022 г. на ЦИК.

 


НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here