Райна Афионлиева и Петър Паунов

Кметът на Кюстендил Петър Паунов и доайена на художествената гимнастика в града под Хисарлъка Райна Афионлиева днес имат рожден ден.

Петър Паунов е роден на 06.08.1968 г. в Кюстендил. Завършва Юридически факултет във Варненски свободен университет “Черноризец Храбър”.

От 1997 до 2007 г. работи като адвокат в Кюстендил. От 2007г. до днес е кмет на Община Кюстендил.

Райна Афионлиева е родена е на 6 август 1940 г. в гр. Пещера. Завършва ВИФ „Георги Димитров“ – гр. София (1963). Същата година започва работа като треньор по художествена гимнастика в ученическата спортна школа в Кюстендил.
От 1967 г. е директор, а впоследствие главен треньор в Центъра за високо спортно майсторство в Кюстендил. От 1968 г. работи и като помощник-треньор в националния отбор по художествена гимнастика.
Подготвя първите световни вице – шампионки (1977) и европейски шампионки (1978) по художествена гимнастика в ансамблово съчетание : Красимира Василева и Мая Георгиева; световните шампионки в ансамбъла от Страсбург, Франция (1983) – Илиана Илиева и Цветомира Филипова. за европейското първенство във Виена (1984) подготвя ансамбловото съчетание на австрийския национален отбор. От нейните възпитанички в Кюстендил 4 са заслужили майсторки на спорта и 25 – майсторки на спорта.

Райна Афионлиева е заслужил треньор по художествена гимнастика и заслужил деятел на физкултурата. Удостоена е със званието „Почетен гражданин на Кюстендил”, носител е на орден „Червено знаме на труда“.

Бъдете честити и здрави!


НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


1 коментар

  1. Култа към личността на „лицето Петър Паунов“, бравос. Пропадането в подлизурстването на редакционната политика на медията Ви е очеизваждащо. Аферим, ашколсун, евалата 🙂

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here