Земната маса от строителството на новия цех на „Тева” засипала Рибарника в Дупница, изнесли я след жалба в прокуратурата

От РИОСВ вече одобриха проекта на "Актавис" за нов цех, който беше вдигнат доста бързо.

„Купища земни маси и строителни отпадъци са натрупани в двора на „Тева” около новия цех. Земната маса после се изсипва край табелата на град Дупница в посока Самоков.”, сигнализираха наши читатели. Веднага отидохме в завода да проверим какво се случва. Строителството на новия цех е поверено на „Кордел България” и „Микс-констръкшън”, а техническият надзор на „Контрол инженеринг”, техническите ръководители не бяха намерени на място. Охраната на обекта съобщи, че те са на заседание. Работници споделиха, че в момента се копае за водопровода към новия цех, който беше изграден миналата. Сега се работи вътре в самия цех и около него. Очаквало се всичко да бъде готово догодина. Инвестицията е за 42 млн. долара. Наши източници от общината издадоха, че са пословични проблемите с отпадъците на „Тева”. „Строителни отпадъци миналата година дружеството изхвърляше на частен терен срещу Рибарника и водохващане над Самораново. След жалба от собствениците прокуратурата се задейства и теренът се разчисти, макар че на място още има остатъци. Сега земните маси се трупат отново на частен терен, но този път на базата „Автомагистрали”, която беше купена от „Дж пи груп”. Изглежда, че с пръстта се запълват дупки в терена, но отново не е редно.” Големият въпрос е имат ли договор за извозване на изкопните земни маси и строителните земни и маси и удостоверение за насочването им и маршрут? Направи впечатление, че инфраструктурата към огромния завод е под всякаква критика. Огромни дупки зеят по пътя и тротоара. Доста поовехнали и неподдържани изглеждат и зелените площи около цеховете. Изсъхнала бреза стърчи точно пред входа, има и други болни и изсъхнали дървета и храсти. В последните години и текучеството на работниците е сериозно, обяви за наемане на нови хора има непрестанно. Работници споделят, че се трудят за минимални за дейността заплати. Като мотив за вдигането на новия цех от ръководството бяха посочили, че искат да произвеждат по 1 млрд. на година. Лекарства от завода се изнасят по цял свят.

Дружество Автомагистрали от доста време не е собственик на посочените имоти, нито има необходимите права да се разпорежда с тях, разграничиха се от ръководството.

1000 работници от „Актавис” стягат бунт с искане за 1200 лв. минимална заплата, шефът Мукомолов пас за преговори

Работници: В „Актавис“ газят колективния договор, вместо 880 лв. повечето вземаме 650
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here