Недоразказаните истории:
35 г. от строителното чудо в Благоевград
Инициативата „Недоразказаните истории“ на Регионална библиотека „ДимитърТалев“ отново ще провокира любознателните жители на Благоевград. Втората вълнуваща среща ще е на 8 август от 17:00 часа в Библиоклуба на най-голямата библиотека в Западна България. Гост ще бъде Кирил Пецев – бивш зам.кмет на града, културен деец, общественик и писател.
През месец юни тази година се навършиха 35 години от превръщането на Благоевград в населено място с европейска визия. Това строително чудо се случва за малко повече от година и половина благодарение на доброволния и безвъзмезден труд на над 100 000 работници от целия тогавашен окръг. Работи се денонощно, без почивен ден, ангажирани са млади и стари, дори ученици се включват в еднодневни бригади. Целта е да се посрещне подобаващо дипломатическият корпус в
страната ни. И целият този труд променя градът архитектурно, изгражда се съвсем нова и съвременна визия. Това е краят на едно огромно преобразяване на Благоевград, което започва през 1962 г. и завършва през 1987 г. Още интересни факти за това събитие ще разкаже признатият майстор на разказа Кирил Пецев. Той ще ни върне още назад във времето и ще разкрие защо се построяват десетки заводи през 60-те години на миналия век в Благоевград.
И тъй като писателят ще гостува на библиотеката, няма нищо по-естествено от това да си поговорим и за книги. Гостът ще „разлисти“ страниците на най-новата си творба за първи път и специално за читателите на РБ „Димитър Талев“.
Очакваме ви!
Понеделник – 08 август; 17:00 часа; Библиоклуб-Благоевград!

НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here