Около 17,20 ч. вчера, в пернишкия кв. „Църква“ униформените забелязали движението на мотопед, управляван от момче, на задната седалка пътувало и още едно дете, и двамата били без каски, съобщават от ОДМВР- Перник.

При спирането и последвалата проверка полицаите установили самоличността на двете момчета – 10-годишния моторист и 11-годишният му спътник. Установени са и са проведени разговори с родителите на момчетата – едните признали, че доброволно са предоставили мотопеда на сина си и дори го изпратили на пазар, а другите – знаели, че синът му се вози с въпросното момче.

Предприети са съответните административно-наказателни мерки. Два акта за административно нарушение са съставени на 46-годишния баща на водача на мотопеда – единият за предоставяне на превозното средство за управлението на неправоспособният му син, а вторият – за констатирана липса на сключена задължителната застраховка „Гражданска отговорност“. Свалени са и регистрационните номера на мотопеда.

Родителите на двете деца са предупредени за отговорността, която носят при подобни случаи и за недопускането им в бъдеще.


НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here