Розови домати по 3лв. килограма ошашавиха бобовдолци в днешния пазарен ден. Пазарът в миньорския град се пръскаше по шевовете, а хората, макар да се оплакваха, че всичко им се струва скъпо, пазаруваха.


„3 лв. за домати са много, останалите цени също за високи, особено на фона на нашите доходи.”, сподели възрастна бобовдолка. Тя показа торбичка с пъпеш, който взела за малко над 1,20 лв. Него също определи като скъпа покупка.

Други купувачи също се оплакаха от високите цени. Не на това мнение обаче са търговците, на пазара имаше производители от Кюстендил и Благоевград.

„Големият, градински, розов домат би трябвало да се продава за 4 лв., но няма кой да ми го купи на тази цена. Нищо не съм продал от тях, купуват се по- евтините. Дано си избия парите за бензина от Благоевград до тук. Но на пазара в Благоевград ще трябва да ги продавам по 50ст, затова идвам в Бобов дол.”, сподели един от търговците.
Зеленчукопроизводителка от Кюстендил коментира, че кара продукция в Перник и София, в Бобов дол идват, защото е близо.

Сред тълпата на пазара пък бобовдолец даде рецептата за справяне в ковид 19. Според него спасението не е във ваксината, да се прави гаргара с 60- градусова ракия по няколко пъти на ден.

Край семейното си заведение до пазара днес беше и съветникът Милослав Методиев.


НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here