Погром на детска площадка в жк „Дупница”, хората: Настилката е швейцарско сирене, драна е и разпиляна по алеите

Истински погром на детска площадка в жк „Дупница” възмути дупничани. Жители на квартала споделиха, че са потресени от безхаберието и унищожението, което цари на иначе цветното и красиво място.

„Погледнете ударопоглъщащата настилка, която е поставена, за да не се ударят децата, ако паднат. Като швейцарско сирене е. Парчетата се търкалят по алеите около блоковете и се спъваме в тях. Децата се бият с откъснатото от настилката.

Личи си как е късано нарочно, драно е. Що за манталитет, що за възпитание. Площадката се направи преди време, красива и цветна е, но явно сред нас има животни, не хора. Родителите нехаят какво правят децата им докато си играят на място. Младежи вилнеят необезпокоявано, живеем все едно в джунгла. Пързалката е счупена, пейките са обезобразени, част от оградата е потрошена и напълно надраскана. Гледката е възмутителна.”, споделят хора от квартала.


Проблемът с изпочупени детски площадки в Дупница е пословичен. От общината не насмогват с ремонтите. Под ножа е даже площадката в градинката зад полицията, където има и камери. Заради серията сигнали за изпочупени пейки и детски съоръжения през миналата година общината обяви, че сформира комисия, която да направи обход и опише щетите. Впоследствие се направиха сметки и се пристъпи към ремонти.

По над 70 ребра на пейки се налагало да се възстановяват годишно, а пък металните кошчета за боклук се крали перманентно, коментират от общината. Преди месеци имаше наказателна акция, при която бяха чупени наред пейки в градската градина. Редовна жертва е и оградата по пътя към парк „Рила”. Освен, че се чупи, преди около година част от нея беше и палена. На откриването на втория етап от ремонта в жк „Бистрица” пък жители на квартала споделиха, че вече имало поражения по новите пейки и беседки, които се поставиха.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here