Художникът Людмил Веселинов е новия областен управител на Перник

Людмил Веселинов / Министерски съвет

Художникът Людмил Веселинов ще е областен управител на Перник, съобщиха от правителствената информационна служба. Това става с решение на служебното правителство на Гълъб Донев.

Още вчера стана ясно, че на днешното заседание на МС всички областни управители ще бъдат сменени – нещо, което се прави винаги, когато се смени правителството – било то редовно или служебно. Веселинов ще замени на поста досегашния областен управител Кирил Стоев.

Людмил Веселинов е роден на  25.01.1975 г.  Доктор по изкуствознание и изкуства, както и магистър по „Книга и печатна графика“ в Националната художествена академия. Той е преподавател в Софийския университет.

Автор е на графичния дизайн на над 200 книги. От 2015 г. до 2017 г. Людмил Веселинов е бил член на Съвета на директорите на Националния дворец на културата ЕАД, Конгресен център – София. От 2017 г. до 2021 г. Веселинов е бил член и председател на Съвета на директорите на държавното строително-надзорно дружество „Агроводинвест“ ЕАД.

През 2000 г. завършва Националната Художествена Академия, София, специалност „Книга и печатна графика”. Магистър. 1998 г. завършва Средно специално художествено училище за приложни изкуства, София.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here