23.2 C
Дупница
09.08.2022 23:01:06
начало Бизнес Кметът Паунов показа куп документи получени в отговор на опитите за депониране...

Кметът Паунов показа куп документи получени в отговор на опитите за депониране отпадъците на Кюстендил

2
Петър Паунов

„Аз съм простил на този човек, надявам се истината да излезе, за да престанат спекулациите и оттук нататък друг човек, който се опитва да се занимава с обществена дейност, да не се опитва да оскърбява дългогодишните усилия на Кюстендил и кюстендилци”, каза кметът на община Кюстендил

Кметът на община Кюстендил Петър Паунов показа поредните документи, които са получени в отговор на опитите за депониране отпадъците на Кюстендил.

„Продължавам да ви представям и документи по вече печално известната дискусия, в която вече не искам да участвам. Но по повод обвиненията на бившия Министър на околната среда и водите и днес ще ви запозная с писмо, подписано от всички кметове, които са в сдружение „Рила Еко“ от 11.03.2017 г., с което уведомяват министъра на околната среда, че едва сега стартира възможността за реализация на проектите и изразяват най-горещата си молба за организиране на среща, където да дискутират проблема със сключване на договори за третиране на отпадъците. И ние казваме ясно, че до този момент няма намерено решение по въпроса за депонирането на отпадъците“, заяви пред медиите Паунов и доуточни.

„Подписите са на всички кметове от областта и заявяваме, че до този момент няма ясно решение на проблема с депониране на отпадъците.

Градоначалникът показа и писма от Община Костинброд и Общински съвет – Костинброд, от 26 .07. 2017г., които не дават съгласие за сключване на договор с Община Кюстендил за депониране на отпадъците й. „На 3 юли пристига ново писмо от Костинброд, където е приложен протокола на Регионалното сдружение на общини Костинброд, Божурище, Своге, Сливница, Годеч и Драгоман, където е гласувано против приемането на отпадъци от Община Кюстендил“, допълни още кмета. 

Петър Паунов изрази надежда истината да излезе.

„Аз съм простил на този човек, надявам се истината да излезе, за да престанат спекулациите и оттук нататък друг човек, който се опитва да се занимава с обществена дейност, да не се опитва да оскърбява дългогодишните усилия на Кюстендил и кюстендилци”, каза Паунов, който ден по- рано заяви, че не е постъпило извинение от министъра  в оставка Борислав Сандов.Той показа документи, един от МОСВ, който показва резултати от 72- часови замервания , според които няма завишавате на вредни емисии във въздуха, когато е горяло сметището, както и документи от община Перник, подписани от кметовете Вяра Церовска и Станислав Владимиров, с което отказват да приемат боклука от Кюстендил.

„За съжаление дори вчера видяхме странни твърдения, но ние може би трябва да свикваме с безотговорно поведение. Не бих коментирал качествата, само ще посочвам фактите”, заяви кмета Петър Паунов.

„Може би най- важното , което произлезе от вчерашния така наречен отговор е ,че някой трови съгражданите си, като се пали депото и вие виждате ли, се случват страшни неща.Първо да кажем, че от февруари месец там не е имало запалване и очевидно провокациите, които бяха инициирани вече са пресечени и има на място непрекъсната охрана и Слава Богу до момента и природата не е позволила да се случва това нещо”, посочи Паунов.

Кметът показа отговор от МОСВ ,който е постъпил в община Кюстендил на 19 април 2022 г.

„Мисля, че си спомняме всички, че точно това министерство и човекът, който трябваше да го оглавява до скоро отправи тези твърдения. Това е отговор на МОСН за извършени замервания за 72 часа, на 28 септември 2021 и на 8 февруари 2022 г., 72- часови замервания, са стояли непрекъснато станциите, когато е имало запалване на сметището. Цитирам:

Съгласно нормите представени при цитираните наредби при извършените замервания на качеството на атмосферния въздух в района на  сметището в село Радловци, община Кюстендил, чрез мобилна автоматична станция, не са установени превишения. Ако имаше превишаване на вредните емисии във въздуха, същия този господин вчера се похвали, че спазва едно свое обещание да отпусне 40 милиона за общини със  замърсен въздух в България, които да подменят отоплителните системи, както на битовите домакинства, така и на общинските администрации, дори могат да се закупуват електромобили. Ако е имало превишаване, къде сме ние в този списък и защо Кюстендил не е включен там. Дали отговаря на истината това твърдение заявено пред цяло България и кой има очи?”, коментира Паунов.

Градоначалникът показа и документи от 07.08.2017 г. на община Перник на тогавашния кмет Вяра Церовска, с който се отказва депонирането на боклук от общините Кюстендил, Трекляно и Невестино, както и документ от 3 септември 2020 г-, в който се казва, че след гласуване от Регионално сдружение за управление на отпадъците е взело решение за отхвърляне на искането  на община Кюстендил за депониране на 10 000 тона отпадъци годишно, поне до изграждане на клетка номер 2, подписано от Станислав Владимиров.

„Кой и какво е издействал и къде да караме отпадъците? Този въпрос трябва да бъде решен с цялата му отговорност. Очевидно когато препятстваш интереси за милиони и разни лакеи не могат да обслужат господарите си, то ставаш мишена, затова че браниш съгражданите си. Както се опитват да източат домакинствата чрез енергетиката, така мишена са парите на кюстендилци да бъдат източени през всички възможни източници”, каза на брифинг вчера още Паунов.


НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


2 КОМЕНТАРИ

  1. Изваждането на архивни документи отпреди пет години показва пълната безпомощност и панически Пи-Ар на „длъжностното лице“ Кмет на Община Кюстендил. Ставате смешни, жалки и по своему юридически не-прецизни с тия архивни писания. Следва да се отбележи, че през 2017 г. ГЕРБ управляваше страната и МОСВ, като част от управляваща коалиция и по-този начин, кмет подкрепян от Герб вкарва невероятни автоголове. Явно това е нивото на г-н Паунов 🙂

  2. Публичната излагация на местният Кмет-Феодал по казуса „с. Радловци“ е тотална, въпреки жалките усилия на местните „мисирки“, след „Хекимян ТВ“ за реставрация на имиджа на един пропаднал Феодал. Вадят се архивни документи от 2017 /!/ година и се мрънка това-онова. За протокола следва да се отбележи, че през 2017 г. управляваше Герб с „Обединените идиоти“ и всякакви недъзи свързани с онези времена следва да са отправени не към Боби Сандов, а към управляващите на централно и местно ниво герберски формати. Кмета гузно мълчи и за своето виновно поведение, донесло рекордна санкция от 8 000 000 млн. лева на Община Кюстендил, потвърдена с определение на ВАСъд. Ерго колко и да се „напъва“, имаме налице прост факт: неизпълнение на нормативно установено задължение, което води до глоба /рекордна за местния бюджет/, което пък води до поредната далаверка-облигационен заем /втори, при неизплатен напълно първи/. Паунов нанася сериозни репутационни щети на Герб в Кюстендил и това ще бъде използвано в предстоящите предсрочни парламентарни избори.
    #ПауновПозорОставкаИЗатвор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here