Наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 8 месеца при първоначален „строг“ режим на изтърпяване, наложи Районен съд – Дупница, по отношение на подсъдим за кражба, при условията на опасен рецидив и за повреждане на чужда собственост. Съдът одобри споразумението постигнато между Районна прокуратура и защитата.

Подсъдимият Павел Б., на 28 години от София, но живеещ в Дупница се признава за виновен за това че на 08.05.2022 г., на ул. „Елисавета Багряна“ в гр. Дупница, противозаконно е унищожил чужда движима вещ – предно панорамно стъкло на лек автомобил марка „Фолксваген“, собственост на Б. Н. от гр. Дупница, както и за това, че е отнел от автомобила чужди движими вещи, а именно: мобилен телефон и портфейл от владението на Б. Н., без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои и кражбата представлява опасен рецидив.

Съдът определи да бъде приспаднато времето, през което подсъдимият е бил задържан 24 часа по ЗМВР, 72 часа от прокурора и с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, която съдът потвърди.

Определението на РС – Дупница е окончателно и не подлежи на обжалване.
Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here